• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börsiuudised

  - Optsioonid. Tallinna Pank peatas sel nädalal uute aktsiaoptsioonide väljastamise, kuna panga optsioonilimiit on täis. Jätkuvalt ei kirjuta optsioone ka Hoiupank, kellel samuti optsioonilimiit täis. Hansapanga finantstoodete osakonna juhataja Tõnis Haavel ütles BNSile, et Hansapank optsioonide kirjutamist peatanud pole.
  - Hansapank. Hansapank korraldab esimese eurovõlakirjade emissiooni pärast reitingu saamist agentuurilt Moody's. Võlakirjade emissiooni korraldaja on investeerimispank Chase Manhattan, ütles Hansapanga intressitoodete ja finantsriskide osakonna juhataja Erkki Raasuke.
  - Harju Elekter. Tallinna börsi noteerimiskomisjon arutab teisipäeval Harju Elektri taotlust noteerida aktsiad börsi lisanimekirjas, ütles börsi noteerimisosakonna juhataja Rain Semper. AS Harju Elekter tegeleb elektriseadmete tootmise ja müügiga. Iseseisvate tootmisüksustena tegutsevad elektriseadmete tehas, autojuhtmete tehas ja tulekindlate uste tehas. Harju Elektri netokäive tänavu esimesel poolaastal oli 44,4 mln kr.
  - Külmhoone. Tallinna külmhoone teatab, et eilset uudist jäätisetootja Balbiino ja külmtoodete müüja Balbi aktsiate kontrollpaki omandamise kohta ei saa seostada teatega kahe hulgimüügifirma kontrollpaki ostusoovi kohta. Nimetatud hulgimüügifirmade nimed avaldatakse lepingute sõlmimise korral kohe börsiteatena.
  - Ühispank. Eesti Ühispank emiteerib sel nädalal 30 miljoni Saksa marga (240 miljoni krooni) ulatuses allutatud eurovõlakirju. Selle tulemusel ületab Ühispanga kapitali adekvaatsus Eesti Panga poolt alates 1. oktoobrist nõutavat taset. Võlakirjade tähtaeg on seitse aastat ja kupongiintress 3 kuu Saksa marga libor + 150 baaspunkti (basis points- ). Emissiooni korraldab Nomura International Bank.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Sille Pettai: rohepööre vajab heas mõttes survet
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Snaige küsib kahjumi katteks aktsionäridelt miljon eurot
Snaige kutsus kokku erakorralise aktsionäride koosoleku kahjumi katmise ja firma restruktureerimise arutamiseks; aktsionäridelt vajatakse lisaraha miljon eurot.
Snaige kutsus kokku erakorralise aktsionäride koosoleku kahjumi katmise ja firma restruktureerimise arutamiseks; aktsionäridelt vajatakse lisaraha miljon eurot.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Analüüs: liigume elatustaseme poolest tagasi 2019. aastasse
Palgakasv jätkus esimeses kvartalis hoogsas tempos - keskmine brutokuupalk kerkis aastaga 8 protsendi võrra -, hinnad aga tõusid sellest ikkagi kaks korda kiiremini, kommenteerib Swedbanki vanemökonomist Liis Elmik.
Palgakasv jätkus esimeses kvartalis hoogsas tempos - keskmine brutokuupalk kerkis aastaga 8 protsendi võrra -, hinnad aga tõusid sellest ikkagi kaks korda kiiremini, kommenteerib Swedbanki vanemökonomist Liis Elmik.
Eesti ehtetootja suurendas kasumit ja võttis dividendi
Eesti ehtetootja Juveel, kellest grammike üle poole kuulub küll soomlastele, kasvatas eelmisel aastal viiendiku võrra käivet ja poole võrra kasumit ja maksis omanikele üle poole miljoni euro dividendi.
Eesti ehtetootja Juveel, kellest grammike üle poole kuulub küll soomlastele, kasvatas eelmisel aastal viiendiku võrra käivet ja poole võrra kasumit ja maksis omanikele üle poole miljoni euro dividendi.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.