23. september 1997 kell 22:00

Börsiuudised

- Optsioonid. Tallinna Pank peatas sel nädalal uute aktsiaoptsioonide väljastamise, kuna panga optsioonilimiit on täis. Jätkuvalt ei kirjuta optsioone ka Hoiupank, kellel samuti optsioonilimiit täis. Hansapanga finantstoodete osakonna juhataja Tõnis Haavel ütles BNSile, et Hansapank optsioonide kirjutamist peatanud pole.

- Hansapank. Hansapank korraldab esimese eurovõlakirjade emissiooni pärast reitingu saamist agentuurilt Moody's. Võlakirjade emissiooni korraldaja on investeerimispank Chase Manhattan, ütles Hansapanga intressitoodete ja finantsriskide osakonna juhataja Erkki Raasuke.

- Harju Elekter. Tallinna börsi noteerimiskomisjon arutab teisipäeval Harju Elektri taotlust noteerida aktsiad börsi lisanimekirjas, ütles börsi noteerimisosakonna juhataja Rain Semper. AS Harju Elekter tegeleb elektriseadmete tootmise ja müügiga. Iseseisvate tootmisüksustena tegutsevad elektriseadmete tehas, autojuhtmete tehas ja tulekindlate uste tehas. Harju Elektri netokäive tänavu esimesel poolaastal oli 44,4 mln kr.

- Külmhoone. Tallinna külmhoone teatab, et eilset uudist jäätisetootja Balbiino ja külmtoodete müüja Balbi aktsiate kontrollpaki omandamise kohta ei saa seostada teatega kahe hulgimüügifirma kontrollpaki ostusoovi kohta. Nimetatud hulgimüügifirmade nimed avaldatakse lepingute sõlmimise korral kohe börsiteatena.

- Ühispank. Eesti Ühispank emiteerib sel nädalal 30 miljoni Saksa marga (240 miljoni krooni) ulatuses allutatud eurovõlakirju. Selle tulemusel ületab Ühispanga kapitali adekvaatsus Eesti Panga poolt alates 1. oktoobrist nõutavat taset. Võlakirjade tähtaeg on seitse aastat ja kupongiintress 3 kuu Saksa marga libor + 150 baaspunkti (basis points- ). Emissiooni korraldab Nomura International Bank.

Hetkel kuum