23. september 1997 kell 22:00

Elukindlustuse osakaal kasvab jätkuvalt

Kui kahjukindlustusturu jagunemises suuremaid muudatusi ei toimunud, siis elukindlustust mõjutas oluliselt uus toode, investeerimiskindlustus, mille najal kerkis Hansapanga Kindlustusseltsi turuosa suuruselt kaheksa kuu kokkuvõttes viiendalt kohalt neljandale.

Kui eelmise seitsme kuuga kogus Hansapanga Kindlustusselts preemiaid 2,2 mln krooni, siis ainuüksi augustis laekus 2,9 mln krooni, millest investeeringuriskiga elukindlustus andis 86%. Teise seltsina investeerimiskindlustuse müüki alustanud Leks Elukindlustus (varasem Aval) kogus augustis 1,1 mln krooni ehk ligi kolmandiku möödunud seitsme kuu preemiatest.

Kaheksa kuuga kogusid elukindlustusseltsid 86,6 mln krooni, sellest Eesti Elukindlustus 47,4%, AB Elukindlustus 19,9%, Polaris-Elu 15,7%, Hansapanga Kindlustusselts 7,7%, Leks Elukindlustus 6,7%, Bico-Elu 1,9% ja Seesam-Elu 0,8%.

Augustis alustas elukindlustuse müüki ka Nordika grupp. Nordika Elukindlustuse ASi juhatuse esimehe Jaanus Reisneri sõnul kajastuvad esimesed müügitulemused siiski alles septembri aruandluses.

Kahjukindlustusseltsid kogusid kaheksa kuuga 626,7 mln krooni. Augustis oli preemiate kasv seitsme eelmise kuuga võrreldes kõige suurem (18,7%) kindlustusseltsil ETAS.

Ühiskindlustus kogus augustis 17,4% ja BICO 16,3% varasema seitsme kuu preemiatest. Kõige väiksem juurdekasv oli Ingesel (6,1%) ja Sampol (7,4%).

Kahjukindlustusturu liidritest kogus Eesti Varakindlustus augustis 13,7%, ASA 14%, Leks 13,6%, Nordika 14,9% ja Polaris-Vara 14,1% seitsme eelmise kuu preemiatest.

Hetkel kuum