• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Investoritel napib raha

  Hansapanga aktsionäride üldkoosoleku mõju jäi nii panga enda aktsiale kui börsile tervikuna oodatust palju väiksemaks. Ilmselt on turul tõesti maaklerite poolt viidatud rahanappus.
  Investorite tähelepanu koondus eile siiski peamiselt põhinimekirjale. Nii tehingute arvult (117 tehingut) kui käibelt (39,62) oli taas enimkaubeldud Hansapanga aktsia. Aktsia hind siiski nädalavahetuse positiivsete emotsioonide valguses ei tõusnud, sulgemishind jäi reedesest isegi 0,6% madalamaks -- 207,0 kr. Kuigi nädalavahetuse sündmused olid selgelt positiivse iseloomuga, on plaanitav suuremahuline emissioon muutnud investorid ettevaatlikuks ja turul paistab hetkel puuduvat selge ettekujutus Hansapanga aktsia lähemast tulevikust.
  Huviorbiidis püsisid eile ka ülejäänud pangaaktsiad. Suurima, 2,65protsendise tõusu tegi Tallinna Panga aktsia, mis sulgus börsipäeva lõpus 106,5 kroonil.
  Vabaturul paistis elava kauplemisega silma Tallinna külmhoone aktsia, mille käive ulatus registreeritud 16 tehingus 1,43 mln kroonini. Külmhoone aktsia hind langes päevaga 2,2%, 62,1 kroonile. Ühtegi olulist uudist eile külmhoone kohta polnud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Kaarel Ots: Tallinna börsil seisab ees mitmekordne kasv
Nasdaq Tallinna börsi juht Kaarel Ots teab kuupäeva ja kellaaja täpsusega, millal jõuab Tallinna Börsi indeks 10 000 punktini. Eilse seisuga on indeks 1953 punkti juures.
Nasdaq Tallinna börsi juht Kaarel Ots teab kuupäeva ja kellaaja täpsusega, millal jõuab Tallinna Börsi indeks 10 000 punktini. Eilse seisuga on indeks 1953 punkti juures.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.