13. oktoober 1997 kell 22:00

Investoritel napib raha

Hansapanga aktsionäride üldkoosoleku mõju jäi nii panga enda aktsiale kui börsile tervikuna oodatust palju väiksemaks. Ilmselt on turul tõesti maaklerite poolt viidatud rahanappus.

Investorite tähelepanu koondus eile siiski peamiselt põhinimekirjale. Nii tehingute arvult (117 tehingut) kui käibelt (39,62) oli taas enimkaubeldud Hansapanga aktsia. Aktsia hind siiski nädalavahetuse positiivsete emotsioonide valguses ei tõusnud, sulgemishind jäi reedesest isegi 0,6% madalamaks -- 207,0 kr. Kuigi nädalavahetuse sündmused olid selgelt positiivse iseloomuga, on plaanitav suuremahuline emissioon muutnud investorid ettevaatlikuks ja turul paistab hetkel puuduvat selge ettekujutus Hansapanga aktsia lähemast tulevikust.

Huviorbiidis püsisid eile ka ülejäänud pangaaktsiad. Suurima, 2,65protsendise tõusu tegi Tallinna Panga aktsia, mis sulgus börsipäeva lõpus 106,5 kroonil.

Vabaturul paistis elava kauplemisega silma Tallinna külmhoone aktsia, mille käive ulatus registreeritud 16 tehingus 1,43 mln kroonini. Külmhoone aktsia hind langes päevaga 2,2%, 62,1 kroonile. Ühtegi olulist uudist eile külmhoone kohta polnud.

Hetkel kuum