• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Liival luuakse korda

  Nõmme linnaosa kirdenurgas Liival asub nõukogude ajast pärit ja nüüd gigantse turuna tegutsev laomonstrum. Septembri keskel tungisid kaks vene keelt rääkivat katmata nägudega noormeest päise päeva ajal ühte arvukatest laoboksidest, surusid püstolitaolise esemega ähvardades boksi rentniku näoli laopõrandale maha ja lahkusid väikekaupmeeste päevakassaga.
  Jultunud röövimisega said kurjategijad kolme minutiga 350 krooni võrra rikkamaks. Boksi rentiva ASi Anhelle omaniku hinnangul olid noormehed ilmselt narkouimas. «Kõik kardavad vargusi, mida siin juhtub iga päev,» kinnitas noormees.
  Liiva keskus on ainulaadne laoehitis Eestis, mida ka kõige lihtsama varguse eest pole kerge kaitsta. Laokompleksi terriotoorium, mida 1995. aastast haldab AS Liiva P&K, hõlmab 14 taraga piiratud hektarit. Siin on 32 ladu üldpinnaga 80 000 m². Eesti suurimas katusealuses, nelja hektari suuruses laos, millel on 24 sissepääsu ja ruumide üldarv küünib sajani, toimub praegu kõige vilkam kaubandustegevus. Liiva keskusel on hetkel 40 rentniku.
  «Ma ei salga, et turvalisusega on meie rentnikel probleeme ja praegu oleme asunud olukorda parandama,« ütles ASi Liiva P& K juht Toivo Külaviir. Tema teada toimus aastas Liival keskmiselt 3--5 olulist, kuni 10 000kroonise kahjuga vargust. «Kuid alates septembrist, mil Liiva keskuses liigub ka päevane patrull, on vargused Liiva keskuse lahtiolekuajal lõppenud,« kinnitas Toivo Külaviir.
  Septembri alguses toimud vargus sundis haldusettevõtet otsustavalt tegutsema. Tööle võeti ettevõte turvalisuse eest vastutav isik ja veel sel aastal paigaldatakse tehnilised valvesüsteemid. «Nii suurt maa-ala pole võimalik mehitatud valvega kaitsta,» põhjendas Toivo Külaviir.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peapiiskop emeeritus: peame moraalselt toime tulema
Tuleb olla valvel, et me kriisiolukordades ei kaotaks iseenda ja ühiskonna inimlikku palet, kirjutab Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop emeeritus Andres Põder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Tuleb olla valvel, et me kriisiolukordades ei kaotaks iseenda ja ühiskonna inimlikku palet, kirjutab Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop emeeritus Andres Põder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
JPMorgani analüütik: aktsiahinnad ronivad august välja
JPMorgan Chase & Co mõjuka analüütiku Marko Kolanovici sõnul tõusevad aktsiahinnad tagasi ja majanduslangust tänavu ei tule.
JPMorgan Chase & Co mõjuka analüütiku Marko Kolanovici sõnul tõusevad aktsiahinnad tagasi ja majanduslangust tänavu ei tule.
Kristi Saare juhtidele: sul on juba piisavalt, aita nüüd teisi
Teil kõigil on piisavalt raha, nüüd on aeg aidata ka teistel selleni jõuda, rääkis Naisinvestorite Klubi asutaja ja eestvedaja Kristi Saare Pärnu juhtimiskonverentsil.
Teil kõigil on piisavalt raha, nüüd on aeg aidata ka teistel selleni jõuda, rääkis Naisinvestorite Klubi asutaja ja eestvedaja Kristi Saare Pärnu juhtimiskonverentsil.
Muljetavaldav debüüt: uus Range Rover Sport näitas närvekõditava etteaste käigus oma tegelikku võimekust
Uus Range Rover Sport seljatas oma ülemaailmse debüüdi raames järjekordse närvekõditava väljakutse, ronides Islandil üle maailma suurima omataolise Karahnjukari tammi, pistes samal ajal rinda 750 tonni minutis langevate veevoogudega. Kriitilistel hetkedel haarduvuse kadumine tähendanuks uue sportliku linnamaasturi roolis istunud James Bondi ametlikule kaskadöörile Jessica Hawkinsile 90-meetrist langust tammi ülevoolukanali põhja.
Uus Range Rover Sport seljatas oma ülemaailmse debüüdi raames järjekordse närvekõditava väljakutse, ronides Islandil üle maailma suurima omataolise Karahnjukari tammi, pistes samal ajal rinda 750 tonni minutis langevate veevoogudega. Kriitilistel hetkedel haarduvuse kadumine tähendanuks uue sportliku linnamaasturi roolis istunud James Bondi ametlikule kaskadöörile Jessica Hawkinsile 90-meetrist langust tammi ülevoolukanali põhja.
Boroditš: ma ei tea, mida ma valesti tegin, aga ärge muretsege, mina saan hakkama
Viimast päeva ametis olev Tallinna Linnatranspordi (TLT) juhatuse esimees Deniss Boroditš kinnitas intervjuus, et ta tunneb ennast hästi ning hindab kõrgelt oma teadmisi ja oskusi. Samas ei tea ta, mida tegi valesti, et linnapea teatas usalduse kaotamisest.
Viimast päeva ametis olev Tallinna Linnatranspordi (TLT) juhatuse esimees Deniss Boroditš kinnitas intervjuus, et ta tunneb ennast hästi ning hindab kõrgelt oma teadmisi ja oskusi. Samas ei tea ta, mida tegi valesti, et linnapea teatas usalduse kaotamisest.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.