22. oktoober 1997 kell 22:00

Pangasektoris toimus langus

Eile hommikul alustas Tallinna börs päeva aktsiahindade kiire langusega. Suurema löögi alla sattus just kohaliku turu juhtiv, pangandussektor. Huvitav on märkida, et kui tavaliselt on olnud liikumapanevaks jõuks kas kohalikud või välismaised suurinvestorid, siis Hansapanga kapitaliturgude osakonna juhataja Tõnu Peki sõnul olid eilse languse algatajad just väikeinvestorid. Samas ütles Hoiupanga maakler, et languse taga võis olla ka mõnede pankade tegevus, kes likvideerivad oma portfelle.

Lisaks sellele võis investoreid heidutada praeguses ebakindlas situatsioonis maaklerite üleeilsed spekulatsioonid Ühispanga võimaliku emissiooni teemadel, mille lisandumisel juba toimuvale või plaanitavatele suurtele emissioonidele, võidakse Eesti kapitaliturg lõplikult kurnata.

Suurima languse tegid pangaaktsiatest Forekspank (-7,42%) ja Ühispank (-7,03 %). Teistest vähem langesid Hoiupanga (-1,27%) ja Hansapanga aktsia (-1,56%).

Börsisüsteemi päevakäive tõusis eile elavnenud turul 183,32 mln kroonile. Suurima käibega oli Hansapanga aktsia -- 78,12 mln kr. Tehingute arvult (124) oli enimkaubeldud Ühispank.

Hetkel kuum