• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Heldur Tõnisson sai kohtus esimese võidu

  Kohtu poolt kehtetuks tunnistatud protokolliga lugesid Õiemets ja Toel kehtetuks enda allkirjastatud otsuse, millega loovutati kõik Sovoili aktsiad Liechtensteinis registreeritud firmale Frankenburg Establishment. Viimase omanik on ?veitsis elav multimiljonär Heldur Tõnisson.
  Tallinna linnakohus tuvastas, et Sovoil asutati septembris 1991 ning registreeriti sama aasta 18. oktoobril, kusjuures omanikeks märgiti Õiemets ja Toel. Sama kuupäeva kannavad ka tagantjärele koostatud protokollilised otsused, mille kehtivuse või kehtetuse üle kohtus vaieldi. Tuginedes esitatud tõenditele ja tunnistajate ütlustele, leidis kohus, et Frankenburgi taotlus on põhjendatud ning Õiemets ja Toel ei olnud õigustatud Sovoili aktsiate juriidilist staatust määrama.
  Kohtus leidis kinnitust ka asjaolu, et Frankenburg on finantseerinud Sovoili tegevust ja teinud väljamakseid nii Õiemetsale kui Toelile. Tunnistajate kinnitusel andis Frankenburgi omanik Heldur Tõnisson Õiemetsale korralduse nimetatud aktsiaselts Frankenburgi nimele registreerida. Kui Tõnisson sai teada, et Õiemets polnud nii toiminud, kirjutatigi alla protokoll, milles Õiemets ja Toel Sovoili aktsiatest loobusid. Juhan Toeli enda seletusi ei pidanud kohus usaldusväärseiks.
  Multimiljonär Heldur Tõnissoni juhitav Frankenburg moodustas Sovoili selleks, et tegutseda Venemaal Siberi naftaväljade hõlvamisel. Sovoili kaudu liikusid aastail 1991--1993 kümned miljonid USDd. Sovoil oli ka üks Venemaa naftakontserni Lukoil Eesti tütarfirma asutajaid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Krüptopüramiidi looja pandi USAs 7,5 aastaks vangi
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.