• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Heldur Tõnisson sai kohtus esimese võidu

  Kohtu poolt kehtetuks tunnistatud protokolliga lugesid Õiemets ja Toel kehtetuks enda allkirjastatud otsuse, millega loovutati kõik Sovoili aktsiad Liechtensteinis registreeritud firmale Frankenburg Establishment. Viimase omanik on ?veitsis elav multimiljonär Heldur Tõnisson.
  Tallinna linnakohus tuvastas, et Sovoil asutati septembris 1991 ning registreeriti sama aasta 18. oktoobril, kusjuures omanikeks märgiti Õiemets ja Toel. Sama kuupäeva kannavad ka tagantjärele koostatud protokollilised otsused, mille kehtivuse või kehtetuse üle kohtus vaieldi. Tuginedes esitatud tõenditele ja tunnistajate ütlustele, leidis kohus, et Frankenburgi taotlus on põhjendatud ning Õiemets ja Toel ei olnud õigustatud Sovoili aktsiate juriidilist staatust määrama.
  Kohtus leidis kinnitust ka asjaolu, et Frankenburg on finantseerinud Sovoili tegevust ja teinud väljamakseid nii Õiemetsale kui Toelile. Tunnistajate kinnitusel andis Frankenburgi omanik Heldur Tõnisson Õiemetsale korralduse nimetatud aktsiaselts Frankenburgi nimele registreerida. Kui Tõnisson sai teada, et Õiemets polnud nii toiminud, kirjutatigi alla protokoll, milles Õiemets ja Toel Sovoili aktsiatest loobusid. Juhan Toeli enda seletusi ei pidanud kohus usaldusväärseiks.
  Multimiljonär Heldur Tõnissoni juhitav Frankenburg moodustas Sovoili selleks, et tegutseda Venemaal Siberi naftaväljade hõlvamisel. Sovoili kaudu liikusid aastail 1991--1993 kümned miljonid USDd. Sovoil oli ka üks Venemaa naftakontserni Lukoil Eesti tütarfirma asutajaid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Coopi äripanganduse juht: kiire kohanemisvõime aitab Eesti ettevõtjatel “täiusliku tormi” üle elada
Tänavu esimeses kvartalis Eesti ja Euroopa majandust tabanud niinnimetatud täiuslik torm tõi kaasa korraliku ehmatuse. Samas näitavad kõik praegused märgid, et Eesti ettevõtjad on kiired kohanejad ning ka seekordse kriisi mõju jääb kardetust tagasihoidlikumaks, kirjutab Coop Panga äripanganduse juht Arko Kurtmann.
Tänavu esimeses kvartalis Eesti ja Euroopa majandust tabanud niinnimetatud täiuslik torm tõi kaasa korraliku ehmatuse. Samas näitavad kõik praegused märgid, et Eesti ettevõtjad on kiired kohanejad ning ka seekordse kriisi mõju jääb kardetust tagasihoidlikumaks, kirjutab Coop Panga äripanganduse juht Arko Kurtmann.
Twitteri aktsionäride koosolek võib lõppeda pauguga
Kolmapäevasel Twitteri aktsionäride koosolekul võib oodata "ilutulestikku" Tesla tegevjuhi Elon Muski ja Twitteri juhatuse vahel.
Kolmapäevasel Twitteri aktsionäride koosolekul võib oodata "ilutulestikku" Tesla tegevjuhi Elon Muski ja Twitteri juhatuse vahel.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Akzo Nobel Baltics 35. Kuidas väikesest värvitehasest sai globaalne ettevõte
Rahvusvahelise keemiakontserni AkzoNobel Sadolini värvid, puidukaitsevahend Pinotex ja metallikaitsevärv Hammerite on Eesti turul juba aastaid tuntud kaubamärgid. 35 tegevusaasta jooksul on ettevõte Eestis arenenud ja kasvanud ning saanud osaks globaalsest kontsernist, mille eesmärk on olla maailma kõige rohelisem keemiatööstus.
Rahvusvahelise keemiakontserni AkzoNobel Sadolini värvid, puidukaitsevahend Pinotex ja metallikaitsevärv Hammerite on Eesti turul juba aastaid tuntud kaubamärgid. 35 tegevusaasta jooksul on ettevõte Eestis arenenud ja kasvanud ning saanud osaks globaalsest kontsernist, mille eesmärk on olla maailma kõige rohelisem keemiatööstus.
Soome suurim maasikakasvataja palkab ukrainlaste asemele tailased
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.