Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Korel sattus hätta tarkvara teenindamisega

  Tartus tegutsevas Koreli Süsteemide ASis töötab praegu 14 inimest, tarkvaraprogrammi Concorde litsents on kahekümnel Eesti firmal, millest lõviosa asub Tallinnas. Taani firma Damgaard Data toodetavat majandustarkvara kasutavad Eestis sellised ettevõtted nagu Eesti Raudtee, Tallinna Pank, Eesti AGA, Tallinna Kaubamaja ja Tartu õlletehas.
  Varsti peaks klientide nimistusse lisanduma ka AS Tallinna Sadam, mille puhul on projektijuht maailma üks suuremaid riistvarafirmasid IBM ning kus Koreli Süsteemid osalevad vaid allhanke korras.
  Koreli Süsteemide teenuste kasutamisest on loobunud Tartu õlletehas. Tarkvarakasutajad pole rahul Koreli teenindusega ja IBMi arvutitega töötavad Concorde'i kasutajad on pöördunud IBM Eesti OY poole palvega aidata kaasa täiendava toetuse pakkumisele programmi hooldamisel. Räägitud on ka teise sama teenust pakkuva firma loomisest Eestis.
  IBM Eesti juht Ants Urvak ütleb, et arutletud on teemal, kas IBM võiks olla firma, kelle kaudu tuuakse Concorde'i tarkvara Eestisse. Tarkvaraprogrammide edasimüügiõigust ja sellest tulenevat teenuste müüki võiks lisaks Koreli Süsteemidele korraldada ka mõned teised firmad, leiab Urvak.
  Koreli Süsteemide juhatuse esimees Rait Persidski kinnitab, et firma ei karda konkurentsi, mis võimaldaks suurema arvu klientide teenindamist.
  Oleme vältinud reklaami, sest meil pole jõudu teenindada kõiki kliente, kellel oleks antud toote vastu huvi, lisab Persidski. Tema sõnul on Korel avatud kõikidele klientidele ja püüab neile, kellel on tekkinud veendumus installeerida just selline tarkvara, tulla vastu nii palju kui võimalik.
  Persidski sõnul piirab firma võimalusi põhiaktivate nappus, milleks on oskusteabe ja vajaliku arvu inimeste puudumine.
  Kui Lääne-Euroopas kasutatakse rohkem tarkvaraprogrammide standardpakette, siis Eesti firmad on nõudlikumad ja soovivad konkreetselt oma ettevõtte jaoks kohaldatud tarkvara, ütleb Persidski. Koreli Süsteemide töötajad suudavad koostada kliendi vajadustest lähtuva tarkvaraprogrammi, kuid seetõttu saavad kliendi võimalike probleemide korral neid aidata ka ainult Koreli töötajad, lausub Persidski.
  Koreli Süsteemide esinduse loomine Tallinna on üks firma prioriteete, kinnitab ettevõtte tegevjuht.
  Persidski sõnul käivad Korelil praegu IBMiga liitumisläbirääkimised. Ants Urvak eitab aga sellist informatsiooni.
  Koreli Süsteemide huvi liitumise vastu IBM Eestiga on seotud sellega, et Concorde'i tarkvara on kõige paremini töötanud IBMi arvutitel, põhjendab Rait Persidski. Kuna Concorde'i programmide levitajafirma üks omanikke on IBM, on programm võib-olla algusest peale loodud paremini töötama IBMi masinatel, lisab ta.
 • Hetkel kuum
Konsultant: inflatsioonilises keskkonnas on finantsanalüüs olulisem kui iial enne
Ühinemis- ja ülevõtmistehingute planeerimisel on tähtis arvestada inflatsiooni mõju kasumieesmärkidele ning hoolega läbi mõelda, kuidas seda finantsandmetes õigesti kajastada, kirjutab PwC Eesti tehingute nõustamise juhtivkonsultant Allar Karu.
Ühinemis- ja ülevõtmistehingute planeerimisel on tähtis arvestada inflatsiooni mõju kasumieesmärkidele ning hoolega läbi mõelda, kuidas seda finantsandmetes õigesti kajastada, kirjutab PwC Eesti tehingute nõustamise juhtivkonsultant Allar Karu.
Eesti näeb pitsaindeksis välja kena keskmik
Eelmise aasta detsembris maksid poest ostetud pizza ja quiche Euroopa Liidus keskmiselt 16% rohkem kui aasta varem, näitavad Eurostati andmed.
Eelmise aasta detsembris maksid poest ostetud pizza ja quiche Euroopa Liidus keskmiselt 16% rohkem kui aasta varem, näitavad Eurostati andmed.
Powelli sõnavõtt pani turud tõusma
Maailma aktsiaturud hüppasid ja dollar oli kolmapäeval tõusuteel, sest Föderaalreservi esimehe Jerome Powelli kommentaarid õhutasid investorite lootust, et keskpank võib varsti rahapoliitikat leevendada.
Maailma aktsiaturud hüppasid ja dollar oli kolmapäeval tõusuteel, sest Föderaalreservi esimehe Jerome Powelli kommentaarid õhutasid investorite lootust, et keskpank võib varsti rahapoliitikat leevendada.
Reaalajas börsiinfo
Raivo Vare: poliitikud üritavad uut majandust 19. sajandi raamidesse suruda
Erakonnad tahavad majanduskeskkonda uuendada, lähtudes peamiselt suurettevõtete ja üle-eelmise sajandi tööstusühiskonna loogikast, rääkis erakondade valimisprogramme analüüsinud majandusekspert Raivo Vare.
Erakonnad tahavad majanduskeskkonda uuendada, lähtudes peamiselt suurettevõtete ja üle-eelmise sajandi tööstusühiskonna loogikast, rääkis erakondade valimisprogramme analüüsinud majandusekspert Raivo Vare.
Äripäeva Juhtimiskool: tulemuslikku meeskonda kannustab usk, et me saame koos hakkama!
Tulemuslikkuse saavutamine on nagu maratoni jooksmine – see nõuab fookust, motiveerivat ja selget eesmärki, head koostööd ning muidugi pingutust, rääkis Äripäeva Juhtimiskooli uues saates EBSi lektor, juhtimisekspert ja Äripäeva Akadeemia koolitaja Ester Eomois. Õnneks on see kõik arendatav ja püsivalt kõrge tulemuslikkusega väga head koostööd tegev meeskond pole vaid helesinine unistus.
Tulemuslikkuse saavutamine on nagu maratoni jooksmine – see nõuab fookust, motiveerivat ja selget eesmärki, head koostööd ning muidugi pingutust, rääkis Äripäeva Juhtimiskooli uues saates EBSi lektor, juhtimisekspert ja Äripäeva Akadeemia koolitaja Ester Eomois. Õnneks on see kõik arendatav ja püsivalt kõrge tulemuslikkusega väga head koostööd tegev meeskond pole vaid helesinine unistus.
Nordeconi ehitusdivisjoni juht: pole põhjust arvata, et ehitusmaterjalide hinnad langevad
Selleks, et hinnad liiguksid tagasi sõjaeelse ajastu tasemele, peaks kogu sektorile mõjuma mingi seninägematu surve koos seninägematu tehnilise võimalusega. Asjaolusid arvestades on see ilmselt ebareaalne, kirjutab Nordeconi hoonete ehituse divisjoni juht Ats Janno.
Selleks, et hinnad liiguksid tagasi sõjaeelse ajastu tasemele, peaks kogu sektorile mõjuma mingi seninägematu surve koos seninägematu tehnilise võimalusega. Asjaolusid arvestades on see ilmselt ebareaalne, kirjutab Nordeconi hoonete ehituse divisjoni juht Ats Janno.
Eesti Raudtee 80miljonise hanke võitsid soomlased
Aegviidu-Tartu raudtee elektrifitseerimishanke võitis Soome kontsern GRK. Uus kontaktvõrk valmib tuleva aasta lõpuks.
Aegviidu-Tartu raudtee elektrifitseerimishanke võitis Soome kontsern GRK. Uus kontaktvõrk valmib tuleva aasta lõpuks.

Olulisemad uudised

Äsja töötajaid vähendanud JELD-WEN käivitas uue värbamislaine
Jaanuari alguses selgus, et puituste ja -lengide tehas JELD-WEN Eesti sulgeb saeveski ja osa inimesi jääb tööta. Tehase juhi Erkki Ehandi sõnul on aga uus värbamislaine juba alanud ja aasta jooksul tuleb täita 50 uut töökohta.
Jaanuari alguses selgus, et puituste ja -lengide tehas JELD-WEN Eesti sulgeb saeveski ja osa inimesi jääb tööta. Tehase juhi Erkki Ehandi sõnul on aga uus värbamislaine juba alanud ja aasta jooksul tuleb täita 50 uut töökohta.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.