• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Korel sattus hätta tarkvara teenindamisega

  Tartus tegutsevas Koreli Süsteemide ASis töötab praegu 14 inimest, tarkvaraprogrammi Concorde litsents on kahekümnel Eesti firmal, millest lõviosa asub Tallinnas. Taani firma Damgaard Data toodetavat majandustarkvara kasutavad Eestis sellised ettevõtted nagu Eesti Raudtee, Tallinna Pank, Eesti AGA, Tallinna Kaubamaja ja Tartu õlletehas.
  Varsti peaks klientide nimistusse lisanduma ka AS Tallinna Sadam, mille puhul on projektijuht maailma üks suuremaid riistvarafirmasid IBM ning kus Koreli Süsteemid osalevad vaid allhanke korras.
  Koreli Süsteemide teenuste kasutamisest on loobunud Tartu õlletehas. Tarkvarakasutajad pole rahul Koreli teenindusega ja IBMi arvutitega töötavad Concorde'i kasutajad on pöördunud IBM Eesti OY poole palvega aidata kaasa täiendava toetuse pakkumisele programmi hooldamisel. Räägitud on ka teise sama teenust pakkuva firma loomisest Eestis.
  IBM Eesti juht Ants Urvak ütleb, et arutletud on teemal, kas IBM võiks olla firma, kelle kaudu tuuakse Concorde'i tarkvara Eestisse. Tarkvaraprogrammide edasimüügiõigust ja sellest tulenevat teenuste müüki võiks lisaks Koreli Süsteemidele korraldada ka mõned teised firmad, leiab Urvak.
  Koreli Süsteemide juhatuse esimees Rait Persidski kinnitab, et firma ei karda konkurentsi, mis võimaldaks suurema arvu klientide teenindamist.
  Oleme vältinud reklaami, sest meil pole jõudu teenindada kõiki kliente, kellel oleks antud toote vastu huvi, lisab Persidski. Tema sõnul on Korel avatud kõikidele klientidele ja püüab neile, kellel on tekkinud veendumus installeerida just selline tarkvara, tulla vastu nii palju kui võimalik.
  Persidski sõnul piirab firma võimalusi põhiaktivate nappus, milleks on oskusteabe ja vajaliku arvu inimeste puudumine.
  Kui Lääne-Euroopas kasutatakse rohkem tarkvaraprogrammide standardpakette, siis Eesti firmad on nõudlikumad ja soovivad konkreetselt oma ettevõtte jaoks kohaldatud tarkvara, ütleb Persidski. Koreli Süsteemide töötajad suudavad koostada kliendi vajadustest lähtuva tarkvaraprogrammi, kuid seetõttu saavad kliendi võimalike probleemide korral neid aidata ka ainult Koreli töötajad, lausub Persidski.
  Koreli Süsteemide esinduse loomine Tallinna on üks firma prioriteete, kinnitab ettevõtte tegevjuht.
  Persidski sõnul käivad Korelil praegu IBMiga liitumisläbirääkimised. Ants Urvak eitab aga sellist informatsiooni.
  Koreli Süsteemide huvi liitumise vastu IBM Eestiga on seotud sellega, et Concorde'i tarkvara on kõige paremini töötanud IBMi arvutitel, põhjendab Rait Persidski. Kuna Concorde'i programmide levitajafirma üks omanikke on IBM, on programm võib-olla algusest peale loodud paremini töötama IBMi masinatel, lisab ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Ulla: kui kukud, tõuse ja proovi uuesti!
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Nafta hind pöördus uuesti langusesse
Nafta hinnad kukuvad täna koos ülejäänud finantsturgudega, sest kahtluse alla on seatud praeguste vaktsiinide efektiivsus omikrontüve vastu, vahendab Reuters.
Nafta hinnad kukuvad täna koos ülejäänud finantsturgudega, sest kahtluse alla on seatud praeguste vaktsiinide efektiivsus omikrontüve vastu, vahendab Reuters.
Laevnikud: LNG on mööduv nähtus ja vesinikul pole tulevikku
Veeldatud maagaasil (LNG) pole fossiilse päritolu tõttu laevanduses tulevikku, aga vesinikku merel kasutada ka ei saa, tõdevad Eesti suurte laevafirmade juhid.
Veeldatud maagaasil (LNG) pole fossiilse päritolu tõttu laevanduses tulevikku, aga vesinikku merel kasutada ka ei saa, tõdevad Eesti suurte laevafirmade juhid.
Edukas Eesti alustab juubelihooaega, peaauhinnaks 10 000 eurot
Täna algab Äripäeva arvamuskülgedel 10. arvamuskonkurss Edukas Eesti, mille võitjat ootab kevadel 10 000eurone peaauhind.
Täna algab Äripäeva arvamuskülgedel 10. arvamuskonkurss Edukas Eesti, mille võitjat ootab kevadel 10 000eurone peaauhind.