• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Offshore'ide kasutamine pole maksustatud

  Rahandusministeerium tegi ettepaneku maksustada offshore-firmadele osutatud teenused 15% tulumaksuga. See hääletati tulumaksuseaduse eelnõust riigikogu liikmete poolt välja. Seadust täiendati aga teiste mitteresidentide tulude maksustamise nõuetega, mis puudutavad ka offshore-firmasid. Uus tulumaksuseadus hakkab kehtima 1. jaanuaril 1998.
  Lemmi Oro sõnul puudutab tulumaks offshore-firmasid vaid siis, kui mõned neist on osanikuna dividendi saajate hulgas. «Mitteresidentidele makstavate dividendide pealt tuleb maks kinni pidada,» selgitas ta.
  Rahandusministeeriumil on kavas järgmisel aastal offshore-firmade maksustamise paragrahv uuesti välja käia, aga mitte enam endises sõnastuses. «Neid variante on palju,» lausus Oro ega täpsustanud veel, millise ministeerium välja valib.
  SFI Eesti filiaali direktori Enn Heinsoo sõnutsi on tulumaksuseaduse parandustest kõige ohtlikum mitteresidentide poolt Eestis väärtpaberite müügi maksustamine. Seaduse järgi maksustatakse tulumaksuga see tulu, mis mitteresident sai Eestis asuva vara, sealhulgas Eestis registreeritud ettevõtete poolt väljalastud väärtpaberite võõrandamisest.
  Kui mõni Saksa firma omab Eestis aktsiaid näiteks Luksemburgi investeerimisfondi kaudu, siis maksustatakse Eestis aktsiate müük tulumaksuga. Luksemburg on tuntud madala maksumääraga piirkond. Eestil temaga, erinevalt Saksamaast, topeltmaksustamise vältimise lepingut pole sõlmitud ja Saksa firmale ei ole sellised tehingud kasulikud.
  Offshore'i jaoks on Heinsoo sõnul ohtlik ka tulumaksuseaduse see paragrahv, mida täiendati maksuhalduri õigusega võrrelda seotud residendist ja mitteresidendist isikute vahel tehtava tehingu väärtust mitteseotud isikute tehtavate sarnaste tehingute väärtusega. See tähendab, et maksuhaldur hakkab uurima offshore-firmade tausta.
  Lemmi Oro lausus, et kui maksuametnikul õnnestub välja selgitada offshore- ja Eesti seaduste järgi registreeritud firma seose, on võimalik seda seadusepunkti rakendada.
  Ka väärtpaberimüügi tulu maksustamine offshore-firmasid ei mõjuta, sest tavaliselt pole teada, kes on maksuvabade firmade taga, lisas Oro.
  Mitmed offshore-firmade müüjad kinnitavad, et maksuvabade firmade läbimüük pole viimasel ajal vähenenud ja maksuvabade firmade hinnad pole muutunud.
  Larsseni AT OÜ juhatuse liige Leonid Agejev sõnas, et praegu ei ole müügis muutusi toimunud. Tema sõnul on võimalik maksumaksmisest mööda hiilida, tuleb lihtsalt keerulisemaid skeeme välja mõelda.
  Uute nippide tutvustamine on lisateenus, mis kokkuvõttes suurendab konsultantide sissetulekut. «Teate, mida raskem on kliendil, seda paremini elab konsultant,» märkis Agejev. Larsseni AT OÜ müüb kuus keskmiselt 15 offshore-firmat hinnaskaalas 1000 kuni 10 000 USA dollarit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kaitsta tuleb Ukraina maad, mitte Putini nägu
Iga hinnaga saavutatud relvarahu Venemaaga teeniks Lääne-Euroopa mugavuse, mitte Ukraina huve. Selle soovitajatel jätkub lihtsalt jultumust väita midagi muud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Iga hinnaga saavutatud relvarahu Venemaaga teeniks Lääne-Euroopa mugavuse, mitte Ukraina huve. Selle soovitajatel jätkub lihtsalt jultumust väita midagi muud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Homsest saab kaubelda Punktide aktsiatega
Punktid Technologies vastab Nasdaq Tallinna teatel kõigile börsil noteerimise tingimustele ning kauplemine võib First Northi alternatiivturul alata neljapäeval.
Punktid Technologies vastab Nasdaq Tallinna teatel kõigile börsil noteerimise tingimustele ning kauplemine võib First Northi alternatiivturul alata neljapäeval.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus IT-minister, aasta reklaamiagentuur ja revolutsioon tervishoius
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
Kolm Eesti meest Skeletonist on kukesammu kaugusel Euroopa aasta leiutaja tiitlist
Eesti teadlased Jaan Leis, Mati Arulepp ja Anti Perkson nomineeriti Euroopa Patendiameti teatel Euroopa Aasta Leiutaja innovatsiooniauhinnale. Töö, mis konkursil silma jäi, võiks aidata fossiilkütustelt puhtale energiale üle minna.
Eesti teadlased Jaan Leis, Mati Arulepp ja Anti Perkson nomineeriti Euroopa Patendiameti teatel Euroopa Aasta Leiutaja innovatsiooniauhinnale. Töö, mis konkursil silma jäi, võiks aidata fossiilkütustelt puhtale energiale üle minna.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.