• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Plaadiäri pilkupüüdvad poolkuud

  Asukoht:- Tallinn Narva mnt 13
  Tellija:- AS Torkves
  Sisekujundaja:- Eliina Grünberg, AS Grünberg
  Ehitaja:- Koger & Sumberg
  Plaadiriiulid:- eritellimus
  Mööbel:- eritellimus ja T&T Mang
  Laedekoratsioonid:- AS Neoon
  Aknakujundus:- AS Nordier
  Üldpind:- 110 m²
  Tööde valmimisaeg:- 28. oktoober
  Maksumus- : 300 000 krooni
  Endise Eesti Kaabli tööstushoonest ümber ehitatud büroohoones on valmimas iga päev mõni uus ja huvitav kauplus või kontor. Juba tänavalt vaadates eristub selgelt teistest Laseringi muusikaäri, sest plaadimüüjad on suutnud vabaneda moodulmaja tavapärasest ja igavast ripplaest.
  Laseringi muusikaäri ärijuhi Hiie Nurme sõnul kujundas poeruumi küll Eliina Grünberg, kuid vähemalt pooled ideed on pärit kaupluse omanikelt endilt. Nii oli plaadimüüjatele algusest peale selge, et heli summutavat moodullage kasutada pole võimalik. Esialgset plaani -- jätta ripplae konstruktsioonid, ventilatsioonisüsteemid jms hoopis katmata -- ellu viia siiski ei saadud, sest üldehituse ajal löödi lakke mitte eriti ilus tuletõke.
  «Seepärast tekkis meil mõte riputada lakke must kile, mis peaks esialgselt planeeritud poolkuudega hästi sobima,» nentis Hiie Nurme.
  Päris tavalise peenrakilega kaetud must lagi, milles siravad kollased ja valged poolkuud, on kaupluse sisekujunduse kõige ligitõmbavam detail. Kontarstiks on seinad ja põrand heledad, metallist plaadiriiulid ja muusikakeskuse mööbel sinakasroheline ning must. Värve ja kujundeid on kasutatud just parasjagu -- poolkuumotiive leidub kaupluse mööblis kõikjal.
  Eliina Grünberg ütles, et tema jaoks on poolkuud hästi laserplaadilikud ja sümboliseerivad poe otstarvet. Sarnaselt laekujundusega oli kavandatud lõigata poolkuud ja ringid ka põranda vinüülkattesse, kuid see osutus tellijale kalliks. Sisekujundaja selgitas, et oluline oli plaadipoe ruumi oskuslik ja funktsionaalne kasutamine. Seetõttu valmistati eritellimusel vitriinid, mis peaksid mahutama kõik pakutavad tooted.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Romek Kosenkranius: kolm probleemi, mille lahendamine toob investeeringud suvepealinna
Kohtumistel Pärnusse investeerida soovivate ettevõtjatega on koorunud välja kolm olulisemat ootust või probleemi, millele investorid lahendusi ootavad, kirjutab valimisliidu Pärnu Ühendab esinumber kohalikel valimistel Romek Kosenkranius vastuses Äripäeva küsitlusele.
Kohtumistel Pärnusse investeerida soovivate ettevõtjatega on koorunud välja kolm olulisemat ootust või probleemi, millele investorid lahendusi ootavad, kirjutab valimisliidu Pärnu Ühendab esinumber kohalikel valimistel Romek Kosenkranius vastuses Äripäeva küsitlusele.
Merko alustab Uus-Veerennis viienda etapiga
Merko Ehitus teatas esmaspäeval börsiteate vahendusel, et käivitab Tallinnas Uus-Veerenni korteriarendusprojekti viienda etapi.
Merko Ehitus teatas esmaspäeval börsiteate vahendusel, et käivitab Tallinnas Uus-Veerenni korteriarendusprojekti viienda etapi.
Raadiohommikus: verelaskmine aktsiaturgudel ja ämbrid LHV märkimisõigusega
Teeme värske kokkuvõtte verelaskmisest maailma aktsiaturgudel ja proovime hinnata, kas oleme sisenemas karuturule või on hoopis tegemist hea ostukohaga.
Teeme värske kokkuvõtte verelaskmisest maailma aktsiaturgudel ja proovime hinnata, kas oleme sisenemas karuturule või on hoopis tegemist hea ostukohaga.
Skandaalne Theranos kulutas vilepuhuja jälitamisele 150 000 dollarit
USA ärimaailma üks oodatumaid kohtulahinguid on tuure kogumas - sel nädalal andis oma ütlused vereproovi revolutsiooni lubanud Theranose ekstöötaja ning vilepuhuja Erika Cheung, vahendab CNN.
USA ärimaailma üks oodatumaid kohtulahinguid on tuure kogumas - sel nädalal andis oma ütlused vereproovi revolutsiooni lubanud Theranose ekstöötaja ning vilepuhuja Erika Cheung, vahendab CNN.