• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Plaadiäri pilkupüüdvad poolkuud

  Asukoht:- Tallinn Narva mnt 13
  Tellija:- AS Torkves
  Sisekujundaja:- Eliina Grünberg, AS Grünberg
  Ehitaja:- Koger & Sumberg
  Plaadiriiulid:- eritellimus
  Mööbel:- eritellimus ja T&T Mang
  Laedekoratsioonid:- AS Neoon
  Aknakujundus:- AS Nordier
  Üldpind:- 110 m²
  Tööde valmimisaeg:- 28. oktoober
  Maksumus- : 300 000 krooni
  Endise Eesti Kaabli tööstushoonest ümber ehitatud büroohoones on valmimas iga päev mõni uus ja huvitav kauplus või kontor. Juba tänavalt vaadates eristub selgelt teistest Laseringi muusikaäri, sest plaadimüüjad on suutnud vabaneda moodulmaja tavapärasest ja igavast ripplaest.
  Laseringi muusikaäri ärijuhi Hiie Nurme sõnul kujundas poeruumi küll Eliina Grünberg, kuid vähemalt pooled ideed on pärit kaupluse omanikelt endilt. Nii oli plaadimüüjatele algusest peale selge, et heli summutavat moodullage kasutada pole võimalik. Esialgset plaani -- jätta ripplae konstruktsioonid, ventilatsioonisüsteemid jms hoopis katmata -- ellu viia siiski ei saadud, sest üldehituse ajal löödi lakke mitte eriti ilus tuletõke.
  «Seepärast tekkis meil mõte riputada lakke must kile, mis peaks esialgselt planeeritud poolkuudega hästi sobima,» nentis Hiie Nurme.
  Päris tavalise peenrakilega kaetud must lagi, milles siravad kollased ja valged poolkuud, on kaupluse sisekujunduse kõige ligitõmbavam detail. Kontarstiks on seinad ja põrand heledad, metallist plaadiriiulid ja muusikakeskuse mööbel sinakasroheline ning must. Värve ja kujundeid on kasutatud just parasjagu -- poolkuumotiive leidub kaupluse mööblis kõikjal.
  Eliina Grünberg ütles, et tema jaoks on poolkuud hästi laserplaadilikud ja sümboliseerivad poe otstarvet. Sarnaselt laekujundusega oli kavandatud lõigata poolkuud ja ringid ka põranda vinüülkattesse, kuid see osutus tellijale kalliks. Sisekujundaja selgitas, et oluline oli plaadipoe ruumi oskuslik ja funktsionaalne kasutamine. Seetõttu valmistati eritellimusel vitriinid, mis peaksid mahutama kõik pakutavad tooted.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Sille Pettai: rohepööre vajab heas mõttes survet
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
USA aktsiate pika mõõnaperioodi lõpetas rallinädal
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sunly juht ametnikele: otsustage ja kaitske otsuseid ka kohtus, aga lõpetage venitamine
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Venemaa autovedajad virelevad siseturul
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.