5. november 1997 kell 22:00

Plaadiäri pilkupüüdvad poolkuud

Asukoht:- Tallinn Narva mnt 13

Tellija:- AS Torkves

Sisekujundaja:- Eliina Grünberg, AS Grünberg

Ehitaja:- Koger & Sumberg

Plaadiriiulid:- eritellimus

Mööbel:- eritellimus ja T&T Mang

Laedekoratsioonid:- AS Neoon

Aknakujundus:- AS Nordier

Üldpind:- 110 m²

Tööde valmimisaeg:- 28. oktoober

Maksumus- : 300 000 krooni

Endise Eesti Kaabli tööstushoonest ümber ehitatud büroohoones on valmimas iga päev mõni uus ja huvitav kauplus või kontor. Juba tänavalt vaadates eristub selgelt teistest Laseringi muusikaäri, sest plaadimüüjad on suutnud vabaneda moodulmaja tavapärasest ja igavast ripplaest.

Laseringi muusikaäri ärijuhi Hiie Nurme sõnul kujundas poeruumi küll Eliina Grünberg, kuid vähemalt pooled ideed on pärit kaupluse omanikelt endilt. Nii oli plaadimüüjatele algusest peale selge, et heli summutavat moodullage kasutada pole võimalik. Esialgset plaani -- jätta ripplae konstruktsioonid, ventilatsioonisüsteemid jms hoopis katmata -- ellu viia siiski ei saadud, sest üldehituse ajal löödi lakke mitte eriti ilus tuletõke.

«Seepärast tekkis meil mõte riputada lakke must kile, mis peaks esialgselt planeeritud poolkuudega hästi sobima,» nentis Hiie Nurme.

Päris tavalise peenrakilega kaetud must lagi, milles siravad kollased ja valged poolkuud, on kaupluse sisekujunduse kõige ligitõmbavam detail. Kontarstiks on seinad ja põrand heledad, metallist plaadiriiulid ja muusikakeskuse mööbel sinakasroheline ning must. Värve ja kujundeid on kasutatud just parasjagu -- poolkuumotiive leidub kaupluse mööblis kõikjal.

Eliina Grünberg ütles, et tema jaoks on poolkuud hästi laserplaadilikud ja sümboliseerivad poe otstarvet. Sarnaselt laekujundusega oli kavandatud lõigata poolkuud ja ringid ka põranda vinüülkattesse, kuid see osutus tellijale kalliks. Sisekujundaja selgitas, et oluline oli plaadipoe ruumi oskuslik ja funktsionaalne kasutamine. Seetõttu valmistati eritellimusel vitriinid, mis peaksid mahutama kõik pakutavad tooted.

Hetkel kuum