9. november 1997 kell 22:00

Reval Hotel Group pürib tänavu börsile

Hotelli Olümpia operaatorfirma ASi Reval Hotel Group nõukogu otsustas reede õhtul alustada ettevalmistusi, et jõuda sel aastal börsi põhinimekirja.

Tegime põhimõttelise otsuse selle aasta kasuks, kinnitas ASi Reval Hotel Group nõukogu esimees Tarmo Sumberg. «Kui firma vastab tingimustele, siis pole põhjust põhinimekirja vältida,» jätkas ta.

Varem oli ettevõte plaaninud börsile minna tuleval kevadel. Otsust minna börsile eelnevalt teatatust varem põhjendas Sumberg sellega, et paljud ettevõtted ootavad ära aastatulemused ja kavatsevad börsile minna tuleval kevadel ühel ajal. «Börsil tekib surve, sest korraga on palju soovijaid,» märkis ta. «Tahame kasutada ära vaikse hetke,» lisas Sumberg.

Sumbergi sõnul võtab kümne kuu tulemuste audiitorkontroll firmas aega umbes kolm nädalat ja seejärel on Reval Hotel Group valmis esitama taotluse börsi noteerimiskomisjonile. «Enamik eeltööd on tegelikult juba tehtud,» lausus ta.

Sumbergi sõnul ootavad ka investorid, et börs oleks mitmekesisem. «Arvan, et meie firma kaunistab börsi, mis on praegu väga pankade keskne,» ütles ta. Panganduse, tööstuse ja ehituse kõrval teist sellist teenindusettevõtet börsil ei ole, lisas Sumberg.

«Suhteliselt püsivale ärikliendile rajatud suurettevõte,» kommenteeris ASi Handelsbanken Aktoris tegevdirektor Ruth Laatre. «Kasvav firma, millel on tugev juhtkond,» lisas ta.

Küsimusele, kas viimase aja börsilanguse taustal on mõistlik kiirustada, vastas Tarmo Sumberg, et loodetavasti järgneb õige pea taas aktsiahindade tõus. «Usume, et kui meie sinna läheme, on asjad jälle korras,» lausus Sumberg.

Hetkel kuum