19. november 1997 kell 22:00

Tartlased ostavad Navitrolla taieseid

Sügise algusperioodi kunstimüük näitab, et kõige enam on kunstisõbrad omandanud Navitrolla taieseid. Kusjuures kõik kunstniku tööd osteti talle kuuluvast Obu galeriist Tartust. Seevastu Jüri Mildebergi teoseid osteti nii Tallinna (Raatuse) kui ka Tartu (Obu) galeriidest võrdselt. Võrreldes kevad-suvise müügiga on sügisel ainult Navitrolla teoseid ülivõimsalt rohkem ostetud. Suve hakul leidis omaniku 13 Tartu produktiivse kunstniku maali ja sügisel osteti sellest omakorda kaks ja pool korda rohkem.

Kunstiaustajate maitsemuutusest annab tunnistust see, et kevadel päris hästi ostetud tuntud kunstnikud nagu Valeri Vinogradov või Maire Vint on sügisel asendunud teiste, mitte vähem kuulsate kunstnikega, näiteks Leonhard Lapiniga.

Üldiselt peavad galeristid suve loiuks müügiperioodiks, seepärast olid augusti tulemused kesised. Kuid sügisel elavnes müük nagu ka galeriis toimuvate näituste külastamine märgatavalt, selgitab La Galerie Passage'i juhataja Viivi Põldma.

Suurte meistrite, näiteks Evald Okase maalid on aga nii kallid, et neid ei suudeta kunagi kolmekuulise perioodi vältel rohkem kui 2--3 müüa, mis ei vähenda põrmugi nende tööde väärtust ja kunstnike taset, arvati Raatuse galeriist.

Hetkel kuum