• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tartlased ostavad Navitrolla taieseid

  Sügise algusperioodi kunstimüük näitab, et kõige enam on kunstisõbrad omandanud Navitrolla taieseid. Kusjuures kõik kunstniku tööd osteti talle kuuluvast Obu galeriist Tartust. Seevastu Jüri Mildebergi teoseid osteti nii Tallinna (Raatuse) kui ka Tartu (Obu) galeriidest võrdselt. Võrreldes kevad-suvise müügiga on sügisel ainult Navitrolla teoseid ülivõimsalt rohkem ostetud. Suve hakul leidis omaniku 13 Tartu produktiivse kunstniku maali ja sügisel osteti sellest omakorda kaks ja pool korda rohkem.
  Kunstiaustajate maitsemuutusest annab tunnistust see, et kevadel päris hästi ostetud tuntud kunstnikud nagu Valeri Vinogradov või Maire Vint on sügisel asendunud teiste, mitte vähem kuulsate kunstnikega, näiteks Leonhard Lapiniga.
  Üldiselt peavad galeristid suve loiuks müügiperioodiks, seepärast olid augusti tulemused kesised. Kuid sügisel elavnes müük nagu ka galeriis toimuvate näituste külastamine märgatavalt, selgitab La Galerie Passage'i juhataja Viivi Põldma.
  Suurte meistrite, näiteks Evald Okase maalid on aga nii kallid, et neid ei suudeta kunagi kolmekuulise perioodi vältel rohkem kui 2--3 müüa, mis ei vähenda põrmugi nende tööde väärtust ja kunstnike taset, arvati Raatuse galeriist.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Autojuhtide puudus sundis Briti valitsust järele andma
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.