• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Gaasikärbete mõju majandusele

  USA, kes algselt nõudis tööstuse survel heitmete külmutamist 1990. aastate tasemel, nõustus lõpuks selle taseme seitsmeprotsendilise vähendamisega. Euroopa Liit kärbib heitmeid kaheksa protsenti ning Jaapan, Kanada, Poola ja Ungari kuus protsenti. Venemaal ja Ukrainal, kelle gaasiheitmed on pärast NSV Liidu lagunemist tublisti alanenud, lubati nende tase külmutada. Ainult Austraalial lubatakse oma heitmeid kaheksa protsenti suurendada.
  Osa arengustsenaariumide kohaselt toob selle otsuse rakendamine kaasa paljude energiamahukate tööstusharude kolimise arenenud riikidest arengumaadesse. Kõige rängemalt tabab see autotööstust ja metalli-, eriti alumiiniumitööstust.
  Prognoosi kohaselt põhjustab gaasiheitmete kärpimine majandusliku kogutoodangu vähenemise aastaks 2010 Euroopa Liidus 1,6%, Jaapanis 1,3% ja USAs 1%. Washingtonis asuv Heritage Foundation mainib uute lisakuludena, et bensiinigallon kallineb 70 senti ja elektri hind tõuseb 40--50%. USA terasetootmine väheneb ennustuse järgi 30% ja seal kaob kuni 100 000 töökohta. USA president Bill Clinton, kes toetab ilmastiku soojenemise vastast võitlust, pareerib seda väitega, et suur osa töökohti kolib lihtsalt moodsatesse tööstusharudesse.
  Edaspidi jätkub arutelu selle üle, kuidas kokkuleppe elluviimist jälgida ja selle mittetäitjaid korrale kutsuda. REUTER-ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Hirm kalli jõuluprae ees on pigem vaataja silmades
Hindade tõus on praeguses keskkonnas paratamatus, majandus kasvab ja kasvavad ka sissetulekud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Hindade tõus on praeguses keskkonnas paratamatus, majandus kasvab ja kasvavad ka sissetulekud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Bitcoini hind kolistas veel allapoole
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.