17. detsember 1997 kell 22:00

Hinnaralli börsil kestab

Pangaaktsiate jõuline tõus jätkus ka eile. Suhteliselt elavas kauplemis kerkis ÄP indeks eile 5,24% võrra ja lõpetas börsi sulgemisel 822,37 punkti tasemel. Tõusu mootor pangasektor tegi päevaga veelgi kiirema tõus, pangasektori indeks kerkis päevaga ligi 7% ja lõpetas napilt allpool olulist 1000 punkti taset. Päeval käis pangasektor ka ülevalpool 1000 punkti piiri, kuid ei suutnud saavutatud taset veel hoida.

Spetsialistid on nimetanud pangasektori sellise tõusu põhjusena Eesti ühe mõjukaima pankuri Olari Taali paar päeva tagasi Eesti Päevalehele antud intervjuus tehtud ennustust, et pankade kasumid võivad järgmisel aastal kahekordistuda.

Jätkuvalt investorite tähelepanu keskmes püsiv pangasektor andis börsisüsteemi eilsest 98,5 mln kroonisest käibest üle 90%. Kõik sektori aktsiad tegid kiire, vähemalt 3,23protsendise (EVEA Pank) tõusu. Edukamad olid Forekspanga (+11,0%) ja Hoiupanga (+10,9%) aktsia.

Forekspanga aktsia tegi ülikiire tõusu isegi vaatamata kasumiprognoosi vähendamise teatele eile. Hoiupanga aktsiat toetas ilmselt kõigi osapoolte kinnitus, et Hoiupank ei kavatse osta EBRD osalust Maapangas.

Hetkel kuum