Tolliameti väike kohtuvõit

28. jaanuar 1998, 00:00

Ringkonnakohus tõdes, et ASi Boliden nimel ja huvides tegutsenud isikud, kaasa arvatud Bolidenilt suulise volituse saanud endine tollitöötaja Peeter Kress, olid tollikontrolliks teadlikult esitanud võltsitud ja valeandmeid sisaldanud dokumente.

Kui juriidilise isiku nimel või huvides tegutsenud füüsiline isik rikkus tollieeskirju, võib seaduse järgi kohaldada karistust samal ajal nii füüsilisele kui juriidilisele isikule.

Ringkonnakohtu halduskolleegium leidis, et juriidilise esindaja nii õiguspärased kui ka seadusevastased teod tekitavad juriidilisele isikule kohustusi ning toovad kaasa haldusvastutuse.

Sellest lähtuvalt jättis kohus jõusse tolliameti peadirektori asetäitja Rein Vellingu läinud aasta aprillist pärit otsuse, millega Bolideni trahviti 80 000 krooniga teadlikult valeandmete esitamise eest.

1996. aasta suvel Bolideni imporditud kütuse erikonfiskeerimisega alanud kohtuvaidlus saavutas oma tipu Tallinna ringkonnakohtus juba läinud aasta detsembris, mil jäeti jõusse halduskohtu otsus tühistada tolliameti teistkordne otsus Bolidenile 3 miljoni krooni suuruse trahvi ja kütuse erikonfiskeerimise kohta.

Tolliamet jättis ringkonnakohtu otsuse edasi kaebamata ning see on jõustunud. Ligi 6400 tonni erikonfiskeeritud kütust maksab üle 10 miljoni krooni. Tolliameti kohustus on tollioksjonil ammu mahamüüdud kütus ASile Boliden hüvitada.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing