11. veebruar 1998 kell 22:00

Misjonär proovis relvi Eestist välja vedada

Tegemist oli Daniel H. Willardi Tartus kokku pandud isiklikesse asjadesse peidetud kaubaga, rääkis Tallinna tolliinspektuuri juhataja Toomas Udu. Salakaup koos mööbli, riiete ja muude asjadega oli laaditud merekonteinerisse ja selle pidi peale võtma mõni laev, mis läheb Saksamaale või Hollandisse, kust üle Atlandi ookeani sõitvad laevad stardivad.

Koos relvade ja laskemoonaga oli saadetises ka suur kogus 1930. aastate hõbemünte, mida tolliinspektuur polnud eile õhtuks veel jõudnud üle lugeda.

«See on minu kogemuste juures kõige suurem salakauba kogus, mis üksikisiku isiklike asjade konteinerist on kätte saadud,» märkis Udu, «Paar aastat tagasi läks palju sellist kraami Venemaale, kuid sellist kogust pole me veel küll kätte saanud.»

Udu ütles, et pärast seda, kui kogu salakaup on üle loetud, võetakse ühendust USA föderaalse juurdlusbüroo FBI esindusega ja püütakse selgusele jõuda, mis isikuga on Willardi näol tegemist.

Hetkel kuum