8. märts 1998 kell 22:00

Ühispank vedas turu taas üles

Teade Ühispanga GDRide emissiooni 9kordsest ülemärkimisest viis reede pealelõunal börsi taas üles. Päeva kokkuvõttes kerkis turu keskmist liikumist iseloomustav ÄP indeks 2,18%, 757,98 punktile. Börsi ja vabaturu kogukäive ulatus registreeritud 465 tehingus 80,72 mln kroonini.

Kogu börsisüsteemi suurimat tõusu näitas reedel Ühispanga aktsia, kerkides päevaga 6,54%, 71,65 kroonile. Ühispanga aktsiaga registreeritud 80 tehingu kogukäive oli 16,06 mln kr, millega ta hõivas enamkaubeldud aktsiate pingereas Hansapanga aktsia (28,78 mln kr) järel teise positsiooni. Ühispanga aktsia kiire tõus ja elav kauplemine tulenes eduka emissiooniga seotud üksikasjade selgumisest.

Tööstussektoris sattus reedel investorite terava tähelepanu alla Harju Elektri aktsia, millega tehti 21 tehingut kogumahus 3,31 mln kr. Hoiupanga maakler Mattias Mustonen märkis BNSile, et tööstussektoris leiavad investorid praegu iga päev uue aktsia, mida osta.

Reedese börsipäeva jooksul ükski pank Forekspanga eeskuju ei järginud ja oma veebruari tulemusi ei avaldanud. Hansapank avaldab kommentaari 15. märtsil.

Hetkel kuum