5. aprill 1998 kell 22:00

Ministreid ähvardab vallandamine

Ministriporfellide jagamine võib alata homme, kui Koonderakonna ja Maarahva ühendus (KMÜ) ning Reformierakond saavutavad üksmeele koalitsioonilepingus, mille järgi vabastatakse spetsialistidest ministrid.

Kui homsel kohtumisel ei ilmne Reformierakonnaga ületamatuid vastuolusid, siis alustatakse läbirääkimisi ministrikohtade jagamiseks, ütles Koonderakonna fraktsiooni esimees Mati Meos.

Koalitsioonilepingu projekti järgi esitavad lepingupartnerid ministrikandidaatideks vaid koalitsioonierakondadega seotud isikuid. Praegu on valitsuses kuus nn spetsialistist ministrit. Siseminister Olari Taal, portfellita minister Andra Veidemann, välisminister Toomas Hendrik Ilves, teede- ja sideminister Raivo Vare, haridusminister Mait Klaassen ja majandusminister Jaak Leimann.

«Kuni poliitilise vastutuse küsimus pole selge ja me ei tea, mida tähendab Maarahva erakonna, Maaliidu ja Arengupartei kavatsetav valimisliit, pole Reformierakonna liitumine koalitsiooniga selge,» kommenteeris uue koalitsiooniga liitumist Reformierakonna liider Siim Kallas.

Ettevõtjate kinnitusel võib Toompea võimuvõitlus äritegevust pärssima hakata. Nad ei toeta erakorralisi valimisi ega koalitsiooni laienemist. Viking Motorsi juhatuse esimees Üllar Taniberg leidis, et ärimehed ei jõua võimuvahetusega kaasas käia. ÄP

Hetkel kuum