• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Metsä-Serla ostab Hollandis tehast

  KPNil on Euroopas kokku kolmteist tehast, mille aastane lainepapi kogutoodang on 1,4 mld ruutmeetrit. Briti majanduslehe Financial Times kinnitamata andmeil on nii Soome Metsä-Serla kui Briti firma David S. Smith teinud mullu 150 mln kuldnat kasumit teeninud divisjonile umbes kolme miljardi kuldna suuruse pakkumise. Pakkumise võitja peaks selguma järgmisel nädalal.
  Metsä-Serla kontserni käibest tuleb pakkematerjali harust ligi kolmandik. Mullusest 2,01 miljardi margasest puhaskasumist andis tegevusharu 32 protsenti. Lainepappi toodetakse aastas 120 miljonit ruutmeetrit.
  KNP pakkematerjali divisjoni ära ostes saaks Metsä-Serlast Euroopa suuruselt kolmas lainepapi tootja. Toorainena on KNP kasutanud peamiselt vanapaberit, millega Soome kontsernist saaks ühtlasi üks suuremaid vanapaberit ümbertöötavaid ettevõtteid.
  Hollandi tehase ostmisega laiendaks Metsä-Serla ka oma toodangu sortimenti, seda eelkõige kartongi osas. KL-DI-FT-ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

TalTechi teadur: süsinikdioksiid tuleb kinni püüda
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Ampler avas Berliinis uue peakorteri
Elektrijalgrattaid tootev Ampler Bikes avas uue peakorteri ja esinduspoe Berliinis ning on tulevikus osas positiivne, vahendab ettevõtte uudises.
Elektrijalgrattaid tootev Ampler Bikes avas uue peakorteri ja esinduspoe Berliinis ning on tulevikus osas positiivne, vahendab ettevõtte uudises.
Raadiohommikus: uue riskifondi miljonid, meelerahu ja politseinikud allilmas
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Raadiohommikus: kust tuleb töökius ning kuidas peab maitsema veganpihv?
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.