Metsä-Serla ostab Hollandis tehast

29. aprill 1998, 00:00

KPNil on Euroopas kokku kolmteist tehast, mille aastane lainepapi kogutoodang on 1,4 mld ruutmeetrit. Briti majanduslehe Financial Times kinnitamata andmeil on nii Soome Metsä-Serla kui Briti firma David S. Smith teinud mullu 150 mln kuldnat kasumit teeninud divisjonile umbes kolme miljardi kuldna suuruse pakkumise. Pakkumise võitja peaks selguma järgmisel nädalal.

Metsä-Serla kontserni käibest tuleb pakkematerjali harust ligi kolmandik. Mullusest 2,01 miljardi margasest puhaskasumist andis tegevusharu 32 protsenti. Lainepappi toodetakse aastas 120 miljonit ruutmeetrit.

KNP pakkematerjali divisjoni ära ostes saaks Metsä-Serlast Euroopa suuruselt kolmas lainepapi tootja. Toorainena on KNP kasutanud peamiselt vanapaberit, millega Soome kontsernist saaks ühtlasi üks suuremaid vanapaberit ümbertöötavaid ettevõtteid.

Hollandi tehase ostmisega laiendaks Metsä-Serla ka oma toodangu sortimenti, seda eelkõige kartongi osas. KL-DI-FT-ÄP

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing