10. mai 1998 kell 22:00

Uued normid vähendavad haaret

«Muidugi raskendab see alguses raha teenimist,» kommenteeris Lõhmus Eesti Panga uusi usaldusnormatiive kommertspankadele. Ta lisas, et väheneda võib pankade kasum ühe aktsia kohta ja kommertspangad peavad omama rohkem kapitali sama tegevusmahu juures.

Eesti Panga infoosakonna asejuhataja Kaja Kell lausus, et normatiivide mõju kasumile oleneb panga enda rahapaigutustest. Ta lisas, et pankade kapitalipuhver peab seejuures suurenema. Kella kinnitusel vastavad uued normatiivid ELi nõuetele.

Ühispanga asepresident Ülo Suurkask ütles, et Ühispanga konsolideeritud tulemused panga omadest oluliselt ei erine. «Kui grupp on suurem kui pank, siis on kapitali adekvaatsus ka suurem,» lisas Suurkask.

Hansapanga intressitoodete osakonna juhataja Erki Raasuke ütles BNSile, et kohaliku rahaturu kitsenenud võimalused sunnivad panku otsima uusi rahapaigutuse võimalusi rahvusvahelistel võlakirjaturgudel.

Kommertspankade konsolideeritud usaldusnormatiivid rakendatakse parema järelevalve tagamiseks. Bilansside kohta käiv kapitali adekvaatsuse määr rakendub edaspidi kogu pangagrupi majandustulemustele.

Hetkel kuum