27. mai 1998 kell 22:00

Vichmann palus kapol uurida Mõisa ähvardust

Marcel Vichmann ütles, et ta oli eelmise nädala reedel tõepoolest kaitsepolitseile avalduse esitanud. Nimelt oli ta kahelt isikult kuulnud, et Jüri Mõis olevat nendega juttu ajades lubanud pöörduda allilma poole, sest muudmoodi ei saavat Vichmanniga enam hakkama.

Hoiupangast vallandatud Vichmann sõnas, et kaitsepolitseisse ajendas teda pöörduma jutuajamine kolme asjatundjaga, kelle nimesid ta ei soostunud aga mainima. Vichmanni majanaaber on turvafirma ESC omanik Jaanus Rahumägi.

Jüri Mõis ütles, et Vichmanni avaldus on täielik jama. «Mul puudub igasugune motiiv teda vägivallaga ähvardada,» kinnitas Hansapanga juhatuse esimees. Kui keegi olevat mind niimoodi väljendamas kuulnud, siis miks Vichmann nende nimesid ei nimeta, imestas Mõis.

Hoiupanga juhatuse esimees Üllar Jaaksoo on BNSi väitel kinnitanud, et Jüri Mõis oli Hansapanga ja Hoiupanga juhtide ühisnõupidamisel tõepoolest rääkinud allilma teenete kasutamisest. «See oli kindlasti nali ja minu isikliku arvamuse kohaselt halb nali,» ütles Jaaksoo.

Jüri Mõis sõnas, et ta ei saa aru, miks Hoiupank pole Vichmanni kohta politseisse avaldust teinud. Sisuliselt on ju tegu 225 miljoni krooni vargusega, mille Vichmann saatis korda osavalt kahel toolil korraga istudes, väitis Mõis.

Kui on mingeid põhjusi politseisse mitte pöörduda, siis miks ei lahendata seda muude seaduslike vahenditega, küsis Jüri Mõis, viidates seejuures võimalusele paluda appi mõni eradetektiivibüroo.

Nii Mõis kui Vichmann ütlesid, et nad pole paari viimase aasta kestel kordagi kohtunud ega ka telefonitsi rääkinud.

Hetkel kuum