Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kas säästmise propageerimine toob kasu ka tootjatele?

  Mulle tundub küll, et isegi ettevõtjale on see kasulik. Siis ei käi töötajad talle kurtmas, et ma olen raskes olukorras, sest mind tõstetakse suure võla tõttu korterist välja. Kui inimesel on säästud olemas, siis ta suudab ise oma rahalised raskused ületada. Säästmine võib tähendada ka seda, et toodangut ostetakse vähe. Meid see aga ei puuduta, sest toodame spetsiifilist kaupa (kuuldeaparaadid).
  Pankadele on see muidugi kasulik ja vajalik, kui inimesed säästavad. Aga see on ka ettevõtjale kasulik, kui tema töötajad on materiaalselt kindlustatud.
  Seda, et Eestit võib tabada majanduskriis, ma väga ei usu. Kui ma neid artikleid ei loeks, siis ma üldse sellele ei mõtleks.
  Säästlik elamine on kõigile kasulik. Töös-tuse seisukohalt tähendab säästmine seda, et vaba raha investeeritakse tootmisse, oskusteabesse, konkurentsivõimesse. Ma möödunud aastal kuskilt lugesin, et üle 30% liisingusummadest on kasutatud sõiduautode ostmiseks. Sõiduauto on selline asi, mis väga kiiresti raha tagasi ei teeni. Sellistest kulutustest tuleks võib-olla rohkem hoiduda.
  Kui vaadata inflatsiooni, siis protsent, mis pangad vaba raha hoiustamise eest maksavad, ei ahvatle säästma. Börs on ebastabiilne ja aktsiatesse ei taheta vaba raha paigutada.
  Enda ettevõtte tegevuse põhjal võib öelda, et mingit majanduskriisi ohtu ma ei näe. Mulle tundub, et Eesti tööstus läheb päris nobedasti ülesmäge. Samas on aga pangandusest tulnud ohtlikke signaale ja kui pangandus satub tõsisesse kriisi, siis mõjub see kogu majandusele.
  Ma ei ole päris ühest seisukohta selles küsimuses kujundanud. Loomulikult meeldib ettevõtjale, kui ostetakse palju. Kui aga rääkida riigi seisukohast, siis võib-olla tõesti ei ole õige, kui kõik asjad ostetakse ära ühekorraga. Osa räägib, et Eesti majandus on üle kuumenenud, teised jälle, et lõpuks ometi on asi käima läinud, tekivad uued töökohad ja inimesed saavad rohkem tööd.
  Praegune pankade jama näitab, et säästude pangas hoidmine on ka vale. Panka ka ei saa enam raha panna, sealt kaob see ka ära.
  Olen täielikult päri Indrek Neiveltiga. Kui firma ei tegeleks säästmisega, siis ei oleks tal võimalik ka investeerida ja see tähendab, et ta ei suuda püsida konkurentsis.
  Kui vaadata, mis Eestis toimub, vaadata Tallinna tänavapilti ja neid kalleid autosid, siis tekib küll hirm, et kust kohast see raha kõik tuleb. Laenu peale on muidugi ahvatlev osta luksusasju, aga võlg on võõra oma. Kulutamisega on natukene liiale mindud ja tuleks rohkem agiteerida inimesi säästma.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Inglise keskpank kavatseb karmistada krüpovaluuta reegleid
Inglise keskpanga sõnul näitab krüptovarade väärtuse 2 triljoni dollari suurune langus turu haavatavust ning vajadust karmima õiguskaitse ja regulatsiooni järele, vahendab Bloomberg.
Inglise keskpanga sõnul näitab krüptovarade väärtuse 2 triljoni dollari suurune langus turu haavatavust ning vajadust karmima õiguskaitse ja regulatsiooni järele, vahendab Bloomberg.
Kasvuekspert: lühiajaline mõnu tekitab halbu harjumusi
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Europol vahistas üle 130 lastega kaubitseja
Europoli koordineeritud ulatuslikul operatsioonil vahistasid 22 Euroopa riigi ja Interpoli korrakaitsjad 130 lastega kaubitsejat ja tuvastasid 60 uut kahtlusalust.
Europoli koordineeritud ulatuslikul operatsioonil vahistasid 22 Euroopa riigi ja Interpoli korrakaitsjad 130 lastega kaubitsejat ja tuvastasid 60 uut kahtlusalust.
Karm kliimapoliitika Hollandis vallandas üleriigilise protestilaine Protestid häirivad teekonda Schipholi lennujaama
Eelmisel teisipäeval otsustas Hollandi valitsus drastiliselt vähendada kasvuhoonegaaside hulka oma põllumajandussektoris, mis vallandas üleriigilise protestilaine.
Eelmisel teisipäeval otsustas Hollandi valitsus drastiliselt vähendada kasvuhoonegaaside hulka oma põllumajandussektoris, mis vallandas üleriigilise protestilaine.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.