• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Maksebilanss ei ehmatanud

  Kauplemine Tallinna börsil algas eile hommikul ettevaatlikult ja õrnalt langeva trendiga. Turgu hoidis pinges kell 12 päeval keskpanga poolt avaldatud riigi maksebilanss. ÄP indeks liikus eile kitsas 8,5punktises vahemikus ja lõpetas päeva 1,19protsendise languse järel napilt alla 400 punkti taseme.
  Loodetud selgust Eesti majanduse hetkeseisu kohta maksebilansi avaldamine siiski ei toonud ja eriliste emotsioonideta suhtus sellesse ka aktsiaturg. Kuigi üle pika aja oli üldbilanss negatiivne ehk kohalikus majanduskeskkonnas ringlev rahamass vähenes, olid jooksevkonto numbrid oodatust mõnevõrra paremad (jooksevkonto defitsiit SKTga võrreldes 11%) ja kapitali- ning finantskonto ülejäägi märgatava vähenemise taga oli välisraha sissevoolu pidurdumise kõrval ka nn stabilisatsioonifondi raha riigist välja viimine.
  Aktsiate hinnad Tallinna börsil lõpetasid erisuunaliselt, kusjuures 11 aktsia hind 28st jäi muutumatuks. Kõige elavamat huvi leidis Hansapanga aktsia, mille käive andis veidi üle 71% börsisüsteemi 35,7 mln kroonisest kogukäibest. Suure käibe taga olid paar üle 100 000aktsiast tehingut.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Euroopa liidrid annavad Poolale viimase võimaluse
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.