15. juuni 1998 kell 22:00

Maksebilanss ei ehmatanud

Kauplemine Tallinna börsil algas eile hommikul ettevaatlikult ja õrnalt langeva trendiga. Turgu hoidis pinges kell 12 päeval keskpanga poolt avaldatud riigi maksebilanss. ÄP indeks liikus eile kitsas 8,5punktises vahemikus ja lõpetas päeva 1,19protsendise languse järel napilt alla 400 punkti taseme.

Loodetud selgust Eesti majanduse hetkeseisu kohta maksebilansi avaldamine siiski ei toonud ja eriliste emotsioonideta suhtus sellesse ka aktsiaturg. Kuigi üle pika aja oli üldbilanss negatiivne ehk kohalikus majanduskeskkonnas ringlev rahamass vähenes, olid jooksevkonto numbrid oodatust mõnevõrra paremad (jooksevkonto defitsiit SKTga võrreldes 11%) ja kapitali- ning finantskonto ülejäägi märgatava vähenemise taga oli välisraha sissevoolu pidurdumise kõrval ka nn stabilisatsioonifondi raha riigist välja viimine.

Aktsiate hinnad Tallinna börsil lõpetasid erisuunaliselt, kusjuures 11 aktsia hind 28st jäi muutumatuks. Kõige elavamat huvi leidis Hansapanga aktsia, mille käive andis veidi üle 71% börsisüsteemi 35,7 mln kroonisest kogukäibest. Suure käibe taga olid paar üle 100 000aktsiast tehingut.

Hetkel kuum