• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Suuremad liisingufirmad on rahahädas

  Kõikidel pankadel on sularahakriis, Euroopast raha juurde ei saa, sest sealsed pangad ootavad, mis Hansa-Hoiu ja Ühis-Tallinna pankade ühinemisest saab, rääkis Ühisliisingu ASi turundusdirektor Mart Relve. Ühisliising tõstis eelmisel nädalal liisinguintresse 1%, kuid suvel võivad intressid Relve sõnul tõusta 20 protsendile või isegi rohkem.
  Enam me kõigile liisingut pakkuda ei suuda, eelistatud on Ühispanga ja Tallinna Panga kliendid, sõnas Ühisliisingu turundusdirektor. Loodetavasti ei kesta selline olukord igavesti, ent me ei tea, millal intressid jälle langema hakkavad, ütles Relve.
  Hoiupanga Liisingu ASi müügidirektor Riivo Roos nõustus väitega, et viimaste kuude tsirkus finantssfääris on jõudnud lõpptarbijani. Eelmisel nädalal tõstsime intresse mõne protsendi võrra, eks varsti tõusevad edasi, arvas Roos. Raha on pankadel väga vähe, juurde pole seda ka hetkel kusagilt tulemas, sest Euroopa pangad ei laena meile raha enne, kui pärast ühinemisi on selge, kellele üldse raha laenata, rääkis Roos.
  Mercedeseid müüva Silber Auto pressiesindaja Üllar Born sõnas, et nemad pakuvad sõidukeid 12% intressiga vaid seetõttu, et ametlikku teadet intresside tõusust pole liisingufirmadelt saadud. Meil pole oma krediidiliini, Silber Auto vaid vahendab väliskapitali Eesti finantsasutustele, ütles ta. «Intressimäärad sõltuvad ikkagi liisingufirmadest,» lisas Born. «Kui teade saabub, siis tuleb sellega kaasa minna.»
  Volvode ja Renault'dega kaupleva Info-Auto tegevdirektor Enn Teimann ütles, et Volvo sõidukite puhul kasutab ettevõte Rootsi krediidiliini, mis ei sõltu Eesti rahaturu olukorrast. Volvode liisinguintress on ja jääb 11,2%, loodetavasti paranevad müügitulemused tänu üleüldisele intresside tõusule paarkümmend protsenti, sõnas Teimann.
  Kia Auto müügijuhi Sven Litvinovi sõnul ei kavatse Kia Auto üldise tõusuga kaasa minna. Maksame liisingufirmadele piisavalt raha peale, et hoida intressi 12% peal, mõnede mudelite puhul kavatseme intressid langetada endisele 10 protsendile, lisas Litvinov. Intresside suure tõusu puhul me pankrotti ei läheks, sest Kia on odav auto ja paljud inimesed ostavad seda sularahas ilma liisinguta, arvas Litvinov.
  Uute autode müüjaid esindava autode müügi-ja teenindusettevõtete liidu (AMTEL) juhatuse esimees Jaak Uudla arvas, et kui liisinguintressid tõusevad tõepoolest 20 protsendile, siis langevad müügitulemused märgatavalt.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Bitcoini hind kolistas veel allapoole
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.