Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kütuseärimeest veetlevad vesi ja kalad

  Bensiinimüügi kõrval tanklavarustust remontiv ja müüv firma Barrel BG on viie aasta pikkuse töö tulemus, mis teenib raha, lausub Paakspuu. Merendust, kalandust ja turismi arendav ettevõte Barrel MKT toob raha vähem sisse, kui välja viib, lisab ärimees. «Vähemalt praegu on see nii,» tõdeb ta.
  Paadilaenutusega tegelev firma on korraldanud kanuumatku Pirita jõel ja kalapiknikke jõe keskel oleval saarel. Hiljuti üllatas Paakspuu sellega oma kolleege, kütusefirmade juhte, kes polnud saarest Pirita jõel kuulnud.
  Kevadel alustas Paakspuu firma Pirital Soome turu liidri, firma Bella kaatrite müüki. Jõesuudmes seisvate paatide arvu järgi on need alused kohalike ettevõtjate seas kiiresti populaarsust kogunud. Tüüpilist kaatriostjat on Paakspuu sõnul võimatu kirjeldada, sest neid ostavad nii firmad kui eraisikud, sularaha eest ja liisinguga.
  Kööginurga ja kajutiga kaater maksab vähemalt pool miljonit krooni, jahisadamas seisab aga ka Ameerika päritolu aluseid, mille hind algab miljonist.
  Eestis müüb kaatreid ka Volvo ja Renault' autode maaletooja Viktor Siilats. «Ta ei soovi midagi kommenteerida,» edastab telefonitsi Siilatsi sekretär. Kurjad keeled räägivad, et Siilats soovis ise Soome kaatreid müüa ja käis isegi soomlaste jutul katsega neid ümber veenda, kui Paakspuu oli jõudnud lepingu sõlmida.
  Tõuke kaatrite müügiks andis Paakspuule kogemus riigilt ostetud Pirita paadisadamaga. «Ta oli enne lahti kella kümnest hommikul ja suure riiuga kuni kuueni õhtul,» räägib Paakspuu. Praegu on sadam avatud paadilaenutajatele ööpäev läbi, järjepidevalt vahetab firma välja ka laenupaate.
  «Mulle meeldib enda lõbuks Võrumaa talujärve ääres spinningut loopida ja kaugemal lõhet püüdmas käia,» põhjendab Paakspuu kalastustarvete poe avamist ja ajakirja Kalastaja rahastamist. «See on puhkus, müügiks püüdmine on hoopis teine rida,» sõnab ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Ökonomist: kiire hinnatõus on hakanud tarbimist piirama
Vahe hindade ja sissetulekute vahel käriseb järjest suuremaks, kirjutab Swedbanki vanemökonomist Liis Elmik.
Vahe hindade ja sissetulekute vahel käriseb järjest suuremaks, kirjutab Swedbanki vanemökonomist Liis Elmik.
Modera kasvatas poole aastaga müüki 60%
Automüügitarkvara tootev Eesti ettevõte Modera kasvatas selle aasta esimesel poolel müüki 60%, ettevõtte tulu ulatus 654 846 euroni.
Automüügitarkvara tootev Eesti ettevõte Modera kasvatas selle aasta esimesel poolel müüki 60%, ettevõtte tulu ulatus 654 846 euroni.
Nelja Eesti juhi teed tippu - kriisiloits, ettemääratus ja õpetaja võimendus
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Kriis Ühendkuningriigi valitsuses jätkub, pannes naela langema
Hilja õhtul vallandas Ühendkuningriigi peaministri koha pärast võitlev Boris Johnson ühe võtmeministri, ehituse ja kohaliku arengu eest vastutava Michael Gove. Valuutaturg reageeris otsusele naela langemisega teiste peamiste valuutade suhtes.
Hilja õhtul vallandas Ühendkuningriigi peaministri koha pärast võitlev Boris Johnson ühe võtmeministri, ehituse ja kohaliku arengu eest vastutava Michael Gove. Valuutaturg reageeris otsusele naela langemisega teiste peamiste valuutade suhtes.
Läti taastab kohustusliku ajateenistuse
Läti plaanib seoses Venemaa põhjustatud pingetega taastada järk-järgult meestele kohustusliku kaitseväeteenistuse, teatas kaitseminister Artis Pabriks.
Läti plaanib seoses Venemaa põhjustatud pingetega taastada järk-järgult meestele kohustusliku kaitseväeteenistuse, teatas kaitseminister Artis Pabriks.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.