17. juuni 1998 kell 22:00

Kütuseärimeest veetlevad vesi ja kalad

Bensiinimüügi kõrval tanklavarustust remontiv ja müüv firma Barrel BG on viie aasta pikkuse töö tulemus, mis teenib raha, lausub Paakspuu. Merendust, kalandust ja turismi arendav ettevõte Barrel MKT toob raha vähem sisse, kui välja viib, lisab ärimees. «Vähemalt praegu on see nii,» tõdeb ta.

Paadilaenutusega tegelev firma on korraldanud kanuumatku Pirita jõel ja kalapiknikke jõe keskel oleval saarel. Hiljuti üllatas Paakspuu sellega oma kolleege, kütusefirmade juhte, kes polnud saarest Pirita jõel kuulnud.

Kevadel alustas Paakspuu firma Pirital Soome turu liidri, firma Bella kaatrite müüki. Jõesuudmes seisvate paatide arvu järgi on need alused kohalike ettevõtjate seas kiiresti populaarsust kogunud. Tüüpilist kaatriostjat on Paakspuu sõnul võimatu kirjeldada, sest neid ostavad nii firmad kui eraisikud, sularaha eest ja liisinguga.

Kööginurga ja kajutiga kaater maksab vähemalt pool miljonit krooni, jahisadamas seisab aga ka Ameerika päritolu aluseid, mille hind algab miljonist.

Eestis müüb kaatreid ka Volvo ja Renault' autode maaletooja Viktor Siilats. «Ta ei soovi midagi kommenteerida,» edastab telefonitsi Siilatsi sekretär. Kurjad keeled räägivad, et Siilats soovis ise Soome kaatreid müüa ja käis isegi soomlaste jutul katsega neid ümber veenda, kui Paakspuu oli jõudnud lepingu sõlmida.

Tõuke kaatrite müügiks andis Paakspuule kogemus riigilt ostetud Pirita paadisadamaga. «Ta oli enne lahti kella kümnest hommikul ja suure riiuga kuni kuueni õhtul,» räägib Paakspuu. Praegu on sadam avatud paadilaenutajatele ööpäev läbi, järjepidevalt vahetab firma välja ka laenupaate.

«Mulle meeldib enda lõbuks Võrumaa talujärve ääres spinningut loopida ja kaugemal lõhet püüdmas käia,» põhjendab Paakspuu kalastustarvete poe avamist ja ajakirja Kalastaja rahastamist. «See on puhkus, müügiks püüdmine on hoopis teine rida,» sõnab ta.

Hetkel kuum