• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kütuseärimeest veetlevad vesi ja kalad

  Bensiinimüügi kõrval tanklavarustust remontiv ja müüv firma Barrel BG on viie aasta pikkuse töö tulemus, mis teenib raha, lausub Paakspuu. Merendust, kalandust ja turismi arendav ettevõte Barrel MKT toob raha vähem sisse, kui välja viib, lisab ärimees. «Vähemalt praegu on see nii,» tõdeb ta.
  Paadilaenutusega tegelev firma on korraldanud kanuumatku Pirita jõel ja kalapiknikke jõe keskel oleval saarel. Hiljuti üllatas Paakspuu sellega oma kolleege, kütusefirmade juhte, kes polnud saarest Pirita jõel kuulnud.
  Kevadel alustas Paakspuu firma Pirital Soome turu liidri, firma Bella kaatrite müüki. Jõesuudmes seisvate paatide arvu järgi on need alused kohalike ettevõtjate seas kiiresti populaarsust kogunud. Tüüpilist kaatriostjat on Paakspuu sõnul võimatu kirjeldada, sest neid ostavad nii firmad kui eraisikud, sularaha eest ja liisinguga.
  Kööginurga ja kajutiga kaater maksab vähemalt pool miljonit krooni, jahisadamas seisab aga ka Ameerika päritolu aluseid, mille hind algab miljonist.
  Eestis müüb kaatreid ka Volvo ja Renault' autode maaletooja Viktor Siilats. «Ta ei soovi midagi kommenteerida,» edastab telefonitsi Siilatsi sekretär. Kurjad keeled räägivad, et Siilats soovis ise Soome kaatreid müüa ja käis isegi soomlaste jutul katsega neid ümber veenda, kui Paakspuu oli jõudnud lepingu sõlmida.
  Tõuke kaatrite müügiks andis Paakspuule kogemus riigilt ostetud Pirita paadisadamaga. «Ta oli enne lahti kella kümnest hommikul ja suure riiuga kuni kuueni õhtul,» räägib Paakspuu. Praegu on sadam avatud paadilaenutajatele ööpäev läbi, järjepidevalt vahetab firma välja ka laenupaate.
  «Mulle meeldib enda lõbuks Võrumaa talujärve ääres spinningut loopida ja kaugemal lõhet püüdmas käia,» põhjendab Paakspuu kalastustarvete poe avamist ja ajakirja Kalastaja rahastamist. «See on puhkus, müügiks püüdmine on hoopis teine rida,» sõnab ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Triinu Järviste: kas Eesti haiglaid tohib piiramatult rahastada?
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.