28. juuli 1998 kell 22:00

Ühispank pikendas TV1 võlakirjade tärminit

Võlakirjade kujul võetud laenu pikendas pank kuue kuu võrra samadel tingimustel 10% intressiga.

Möödunud suvel välja antud võlakirjad on kolmeaastane programm, kus iga järgnev tähtaeg on pigem tingimuste ülevaatamine, ütles TV1 juht Oleg Sõnajalg. «Praegu on pikendus tehtud poole aasta peale, sest intressid liiguvad üles-alla,» märkis ta.

Rahaturu tühjust arvestades on Sõnajalad lepinguga rahul. «Võrreldes eelmise aastaga on see väga hea,» ütles Andres Sõnajalg. «See näitab jätkuvat finantsringkondade usaldust meie televisiooni suhtes ja et sellesse tasub investeerida.»

Ühispanga laenudirektor Andrus Kimber ütles, et seekord teisi variante arutusel ei olnud. «Tegemist oli Sõnajalgade taotlusega,» lisas Kimber. «On normaalne, et selliseid finantseerimisi pikendatakse.»

Poole aasta pärast vaadatakse lepingutingimused uuesti üle ja lähtutakse majanduslikust põhjendatusest ning kasulikkusest, ütles Oleg Sõnajalg.

«Ja kuue kuu pärast on TV1 samavõrra tugevam kui praegu võrrelduna eelmise aasta lõpuga,» kinnitas Sõnajalg.

Kokkulepe Ühispangaga sõlmiti juba mitme nädala eest, kuid Sõnajala sõnul ei olnud tal varem volitusi seda avalikustada.

Hetkel kuum