• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Piraatlus jätkub endiselt

  Kadaka turul kaubeldi eile endiselt piraattarkvaraga. Ühele plaadile kopeeritud programmide kogumiku saab kätte 250 krooniga.
  Plaate müüvate vene keelt kõnelevad noormeeste sõnul jõuavad neile programmid alati varem, kui neid hakatakse legaalselt müüma. Varustajamaana nimetati Venemaad.
  Majanduspolitsei vaneminspektor Eero Kosk kommenteeris, et nad teevad kõik mis võimalik, ent seda võimaluste ja seaduste piires.
  30. juunil kiitis valitsus heaks piraatlusvastase seaduse eelnõu. Paraku pole praegu piisavalt väljaõppinud mehi ja tehnoloogiat, märkis Kosk. Samas tõdes ta, et plaanis on sisse viia suuremad trahvimäärad ja tähelepanu pöörata pigem juriidilistele isikutele kui piraattarkvara kasutajatele.
  Kosk lausus, et ei näe alternatiivi legaalsuskleebistele, millega tuleks varustada kõik plaadid ja kassetid. See lahendaks probleemi seoses politsei võimetusega võtta midagi ette näiteks Kadaka kaubanduskeskuses, lisas ta.
  Rahvusvahelise piraatluse vastu võitlemise organisatsioon Business Software Alliance (BSA) ja tarkvara tootjate organisatsiooni Software Publishers Association (SPA) tellimusel tegi International Planning and Research (IPR) ülemaailmse tarkvarapiraatluse taseme uuringu. Uuring näitab, et aasta jooksul käibele võetud 523 mln uuest tarkvarapaketist olid 225 mln piraatkoopiad. Maailmas on piraattarkvara osa 43%. Kõige hullem on olukord Aasias ja Ida-Euroopas, kus piraatkoopiate osakaal on üle 90%. Eestis on piraatkoopiate osa hinnanguliselt 80 --90%.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Euroopa aktsiaturud taastuvad eelmise nädala järsust langusest Baltikumis langus
Euroopa aktsiaturud on täna eelmise nädala järsust langusest taastunud, sest omikrontüvega seotud hirmud on taandunud, vahendab Reuters.
Euroopa aktsiaturud on täna eelmise nädala järsust langusest taastunud, sest omikrontüvega seotud hirmud on taandunud, vahendab Reuters.
Elektri hind tõusis uue rekordini Novembri algusega võrreldes 15kordne tõus
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Põllumajanduse esindajad kritiseerivad valitsuse kliimaseisukohta
Valitsuse kliimaseisukoht seab toidutootmise löögi alla, samuti puudub mõjuanalüüs, teatas põllumajandus-kaubanduskoda.
Valitsuse kliimaseisukoht seab toidutootmise löögi alla, samuti puudub mõjuanalüüs, teatas põllumajandus-kaubanduskoda.