• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Madalrõhkkonnad tõid koduarvutite buumi

  Kuigi suvekuudel on arvuteid kasutavates firmades saabunud rahulik paus, kus loodetakse senise masinapargi peal vajalikud kontoritööd ära teha, on arvutiturule selle aja jooksul üht-teist uuemat tulnud. Arvutitootmise tulemustes kajastub see ilmselt sügise poole, kui algavad aastalõpu ärikuud ja arvutiparki on võimsust juurde vaja.
  Nii Inteli kui AMD protsessoritele on lisatud kiirust ja serveritele on Intelil välja pakkuda töökindlamat Xeoni protsessorit. Suuremad korporatiivkliendid on oma arvutitellimused nihutanud müügihooaja alguse lähedale, seepärast on juuni ja juuli arvutitootmine selgi aastal kõige tagasihoidlikum. Kuid müüdud arvutite osas võib arvutitootja kiita ostjat kvaliteetsema arvuti eelistamise eest.
  Tänu odava Celeron-protsessori müügiletulekule on Pentium II klassi protsessoritega arvutid asunud peale tungima MMX-protsessoritega arvutipõlvkonnale. Pentium II koos odava Celeroniga on alates juulist olnud arvutiturul võidukam kui MMX.
  Arvutitootjad lootsid sel suvel väiksemat madalseisu, kuid näib, et riigiasutustel on suuremad arvutipartiid ostetud ja ametiasutused eelistavad autosid tihedamini välja vahetada kui arvuteid. Eraettevõtjad aga hoidsid raskenenud laenutingimustes kokku pigem arvutipargi uuendamise pealt kui millegi muu arvel.
  Microlinkis täheldati suvises loiduses koduarvutite ostuaktiivsuse suurt tõusu, mille saab kindlasti kirjutada ka meie piirkonda valitsenud madalrõhkkondade arvele -- suvel rannas lesimise asemel tuli harrastada tubaseid tegevusi, näiteks istuda arvuti taga.
  Huvitav on veel seegi, et suvel saabus Intelile arvestatav konkurent AMD uute kiiremate K6-protsessorite näol. ASE Computersis ja Kernelis müüdi Pentiumist odavamate AMD K6-protsessoritega arvuteid kõige rohkem.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Aivar Uutar: renoveerime kinnisvara energiasäästlikuks tulemusest sõltuva ergutusega
Senise vaid avaliku sektori hoonefondi ja elamute renoveerimistoetus on ajale jalgu jäänud. Energiatõhususe visionäär Aivar Uutar pakub arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis välja uue lahenduse.
Senise vaid avaliku sektori hoonefondi ja elamute renoveerimistoetus on ajale jalgu jäänud. Energiatõhususe visionäär Aivar Uutar pakub arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis välja uue lahenduse.
Elmo Rent jäi novembris käibeprognoosile alla Selle aasta käibeprognoos on aga juba ületatud
Elmo Rent kasvatas novembris aastatagusega võrreldes käivet, aga võrreldes oktoobriga langes see hooajalistest teguritest tingituna tublisti, selgub börsiteatest.
Elmo Rent kasvatas novembris aastatagusega võrreldes käivet, aga võrreldes oktoobriga langes see hooajalistest teguritest tingituna tublisti, selgub börsiteatest.
Eestis kaks elektritootjat rivist väljas, hind kasvab päeval üle 500 euro Elektri import Venemaalt on tugevalt pärsitud
Elektri hinna rekorditest saab viimasel ajal teatada igal esmaspäeval, kuid veelgi kurvem pilt vaatab vastu homme, kui keskmine elektri hind kasvab pea 470 eurole, mis on kümme korda kõrgem kui Eesti pikaajaline keskmine. Oma mõju on kindlasti ka Vene elektriimpordi piiratud mahul.
Elektri hinna rekorditest saab viimasel ajal teatada igal esmaspäeval, kuid veelgi kurvem pilt vaatab vastu homme, kui keskmine elektri hind kasvab pea 470 eurole, mis on kümme korda kõrgem kui Eesti pikaajaline keskmine. Oma mõju on kindlasti ka Vene elektriimpordi piiratud mahul.
Analüütik: suurema palga küsija süvendab hinnatõusu
Kuigi energiahindade tõusu tõttu on mõistetav küsida suuremat palgatõusu, suurendab see ohtu laiapõhjalisemaks ja pikemalt kestvaks inflatsiooniks, märgib Eesti Panga ökonomist Kaspar Oja.
Kuigi energiahindade tõusu tõttu on mõistetav küsida suuremat palgatõusu, suurendab see ohtu laiapõhjalisemaks ja pikemalt kestvaks inflatsiooniks, märgib Eesti Panga ökonomist Kaspar Oja.