7. september 1998 kell 22:00

Hansapank püsib huvikeskmes

Eilne päev Tallinna börsil möödus ilma kindla liikumissuunata ja tagasihoidliku kauplemisaktiivsusega. Börsisüsteemi kogukäive ulatus registreeritud 220 tehingus 31,62 mln kroonini. ÄP indeks liikus eile kitsas 6,5- punktises vahemikus, sulgudes õhtul 436,54 punktil (päevaga +0,37%).

Turgu enim mõjutavas pangasektoris tundub hetkel olevat pärast paarinädalast tormilist aktsiate kokkuostmist väike hingetõmbepaus. Nagu S-E-Bankeni asepresident tänases Äripäevas teatab, võib Hansapanga aktsiate kokkuostmine siiski õige pea jätkuda. Kui nii peaks minema, pole Hansapanga aktsia hinna langust niipea oodata. Tavainvestoreid hoiab hetkel vaos aga pankade augustikuu majandustulemuste ootus.

Eilsel jõuetul turul suutsid põhinimekirjast plusspoolele jääda vaid Hanspanga ja Ühispanga aktsia. Päeva suurima tõusu (14%) tegi aga viimast päeva börsisüsteemis kaubeldud Viru Ranna aktsia.

Kuigi suuri kukkumisi eile börsil polnud, hoiavad Venemaa sündmused investoreid vähemlikviidsest tööstussektorist endiselt eemal ja vähene kauplemishuvi toob hinnad tasapisi allapoole.

Hetkel kuum