12. oktoober 1998 kell 22:00

Hoiuste tagamise fond alustab ERA Pangaga

Õigustatud isikutele alustatakse hoiuste väljamaksmist 6. novembril Ühispanga kontorites, teatas hoiuste tagamise fond.

Hoiuste väljamaksmine toimub kahe kuu jooksul.

Seoses Eesti Panga kehtestatud moratooriumiga on 7. oktoobri seisuga hoiused ERA Pangas peatatud. Eesti Panga infoosakonna juhataja Andrus Kuusmann ütles, et hoiustajatele raha maksmine ei tähenda seda, et pank on lõplikult suletud. Kuusmann märkis, et vastavalt seadusele on hoiuste tagamise fond kohustatud kuu jooksul pärast panga pankrotti või moratooriumi hakkama hoiustajatele raha väljastama. Kui pank jätkab tegevust pärast moratooriumi, siis on hoiustajate asemel panga vastu nõuded hoiuste tagamise fondil, rääkis Kuusmann.

Vastavalt hoiuste tagamise seadusele makstakse panga moratooriumi korral igale hoiustajale sõltuvalt tema hoiusest välja kuni 20 000 krooni.BNS

Hetkel kuum