14. oktoober 1998 kell 22:00

Tooraine

USA põllumajandusminister Dan Glicman kinnitas eile, et Ühendriigid peavad Venemaaga läbirääkimisi võimaliku toiduaineabi üle finantskriisis olevatele riikidele. Ministri sõnul ollakse valmis müüma või saatma kõiki toiduaineid, mida soovitakse.

Glickmanni kommentaarist piisas, et põllumajandussaaduste ja kaubabörsidel liikusid teraviljahinnad kiiresti üles. Maisi hind hüppas Chicago kaubabörsil 4 protsenti. Samalaadseid liikumisi sooritasid nisu jt teraviljade hinnad New Yorgis, Sidneys, Londonis ja mujal.

Teraviljahinnad on praegu umbes 20 protsenti madalamad kui aasta tagasi. Ootamatu nõudlus Venemaalt on muutnud turu optimistlikuks, lootuses, et põllumajandussaaduste hindade negatiivne trend muudab nüüd lõplikult suunda. Analüütikute hinnangul vajab Venemaa toiduainete puuudujäägi katteks sel talvel 1,5 mln tonni teravilja.

Plaatina hinnaks fikseeriti eile pärastlõunal Londonis 339 dollarit unts, mis on madalaim alates 1992. aasta jaanuarist. Valge väärismetalli hind on langenud kartuses, et nõudlus Aasias, ning eriti selle suurimal turul, Jaapanis, väheneb.

Hetkel kuum