27. oktoober 1998 kell 22:00

Itaalia üllatas suure intressikärpega

Dollari kurss Saksa marga suhtes sai uue impulsi Itaalia keskpangalt, kes otsustas keskset intressimäära oodatust enam langetada. Esmaspäeva hilisõhtul alandas Itaalia diskontomäära 4,0 protsendini, mis on madalaim intressitase viimase 26 aasta jooksul. Itaalia keskpanga intress oli senini Euroopa rahaliidu liikmesriikidest kõrgeim. Intressi alandamine terve protsendi võrra viib mõttele, et intresside kiire ühtlustamine annab ka Saksamaa liidupangale vabamad käed oma monetaarpoliitikat revideerida.

Dollari kurss kerkis uudise peale esmaspäeva öösel, kui kaubeldi vaid New Yorgis, 1,667 DEMini (13,336 kroonini), mis on dollari kõrgeim tase viimase kolme nädala jooksul. Päevaga tõusis dollar 1,5 protsenti. Eile liikus Ühendriikide valuuta veidi madalamal tasemel -- kõrgeim punkt oli 1,6551 DEMi (13,3298 krooni).

Jaapani jeeni suhtes liikus USD eile samuti üles. Saareriigi tööpuudus jäi septembris sõjajärgse perioodi kõrgeimale tasemele, kus on olnud 14 kuu jooksul viieteistkümnest. Fundamentaalnäitajate põhjal on jeen endiselt nõrk ning kiire tõus oktoobri algul lähtus eelkõige emotsionaalsetest teguritest.

Hetkel kuum