• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Itaalia üllatas suure intressikärpega

  Dollari kurss Saksa marga suhtes sai uue impulsi Itaalia keskpangalt, kes otsustas keskset intressimäära oodatust enam langetada. Esmaspäeva hilisõhtul alandas Itaalia diskontomäära 4,0 protsendini, mis on madalaim intressitase viimase 26 aasta jooksul. Itaalia keskpanga intress oli senini Euroopa rahaliidu liikmesriikidest kõrgeim. Intressi alandamine terve protsendi võrra viib mõttele, et intresside kiire ühtlustamine annab ka Saksamaa liidupangale vabamad käed oma monetaarpoliitikat revideerida.
  Dollari kurss kerkis uudise peale esmaspäeva öösel, kui kaubeldi vaid New Yorgis, 1,667 DEMini (13,336 kroonini), mis on dollari kõrgeim tase viimase kolme nädala jooksul. Päevaga tõusis dollar 1,5 protsenti. Eile liikus Ühendriikide valuuta veidi madalamal tasemel -- kõrgeim punkt oli 1,6551 DEMi (13,3298 krooni).
  Jaapani jeeni suhtes liikus USD eile samuti üles. Saareriigi tööpuudus jäi septembris sõjajärgse perioodi kõrgeimale tasemele, kus on olnud 14 kuu jooksul viieteistkümnest. Fundamentaalnäitajate põhjal on jeen endiselt nõrk ning kiire tõus oktoobri algul lähtus eelkõige emotsionaalsetest teguritest.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Lill: oma head investeeringutootlust ei pea häbenema, ükskõik mida „kõrgeausused“ arvavad
Suhtumine, et teine investor ei vääri head tootlust, kuna on liiga algaja, liiga noor, liiga vana või lausa naisterahvas, peab kaduma ajaloo prügikasti, kirjutab börsitoimetuse ajakirjanik Anu Lill.
Suhtumine, et teine investor ei vääri head tootlust, kuna on liiga algaja, liiga noor, liiga vana või lausa naisterahvas, peab kaduma ajaloo prügikasti, kirjutab börsitoimetuse ajakirjanik Anu Lill.
Nasdaq jäi USA indeksitest ainsana tõusurajale
USA börside sulgudes oli täna ainsana rohelises Nasdaqi liitindeks, teised suuremad indeksid langesid.
USA börside sulgudes oli täna ainsana rohelises Nasdaqi liitindeks, teised suuremad indeksid langesid.
Krüptopüramiidi looja pandi USAs 7,5 aastaks vangi
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.
Veerand maaelu koroonalaenudest läks viltu, politsei pidas kinni kaks MESi juhatuse liiget Läbivalt täiendatud!
Keskkriminaalpolitsei pidas kuriteos kahtlustatavatena kinni kaks Maaelu Edendamise Sihtasutuse (MES) juhatuse liiget, kellele esitati kahtlustus selle eest, et koroonakriisi ajal jagati vähemalt 24 miljonit toetuslaenu eurot laiali ettevõtetele, kes laenutingimustele ei vastanud.
Keskkriminaalpolitsei pidas kuriteos kahtlustatavatena kinni kaks Maaelu Edendamise Sihtasutuse (MES) juhatuse liiget, kellele esitati kahtlustus selle eest, et koroonakriisi ajal jagati vähemalt 24 miljonit toetuslaenu eurot laiali ettevõtetele, kes laenutingimustele ei vastanud.