• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kaupmehed ennustavad tagasihoidlikku jõulumüüki

  Eks-kaubamaja tegevdirektor Ivo Orav ütles, et praegu pole veel tunda, et jõuluhooaeg oleks alanud. «Toidukaupu ja kingitusi ostetakse küll veidi rohkem, kuid tõeline ostmine tuleb ilmselt alles paar päeva enne pühi,» ütles Orav.
  Eks-kaubamaja prognoosib tänavu detsembri käibe kasvu kolmandiku võrra, eelmisel aastal lisasid jõulud kaubamaja käibele detsembris poole. «Käibe kasv kolmandiku võrra on optimistlik prognoos,» ütles Orav.
  ETK Maksimarketi ASi juhataja Raul Kadaru ütles, et jõulueelne käibe tõus tuleb kindlasti, kuid mitte nii suur kui eelmistel aastatel. Kolme Maksimarketi detsembri käive kokku peaks Kadaru sõnul tulema 77--78 miljonit krooni, Maksimarketite keskmine kuukäive on 60 miljonit krooni. Kahel eelmisel aastal oli Maksimarketi detsembri käive ligi 40 protsenti suurem novembri käibest.
  Sokose kaubamaja osakonnajuhataja Allan Abram ütles, et sel aastal käib rahvast vähem kui eelmistel aastatel ja juba sügisel alanesid kuukäibed 10 protsenti võrreldes eelmise sügise käivetega. «Eelmisel aastal suurendas jõulumüük detsembri käivet kolmandiku võrra, kuid sel aastal küll sellist tõusu prognoosida ei saa,» ütles Abram.
  Tallinna Kaubamaja juhatuse esimees Peeter Tohver on öelnud, et kaubamaja ei looda jõulude ajal saavutada sama suurt käibehüpet kui eelmisel aastal. Möödunud aastal suurendasid jõuluostud Tallinna Kaubamaja käivet poolteist korda.
  Kaupluse Rahva Raamat juhataja Sirje-Mai Pihlak ütles, et detsember algas raamatupoele nigelalt. «Tundub, et inimesed käivad poodides raamatuhindu võrdlemas ja loevad hoolega raha,» ütles Pihlak.
  Jaekaubanduse uuringutega tegeleva ASi Profindex tegevdirektor Margit Raid ütles, et detsembris kasvab tarbimine 10--15 protsenti, kuid kindlasti ei tule kasvu kordades. «Jõulumüügid jäävad kehvemaks näiteks sellepärast, et enamikus firmades ei maksta jõulupreemiat,» põhjendas Raid. «Samuti ei julge jaekaupmehed poodi võtta nii palju jõulunänni kui eelmisel aastal ja hulgifirmad kardavad seda jaeettevõttele müüa, sest kaup võib jaemüüjale kätte jääda.»
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
NFT – kuum plokiahela trend – saab oma ETFi
USA varahaldur Defiance ETF käivitab Defiance Digital Revolution ETFi, mis hakkab järgima plokiahelaga seotud ettevõtete ja non-fungible token'i (NFT) indeksit.
USA varahaldur Defiance ETF käivitab Defiance Digital Revolution ETFi, mis hakkab järgima plokiahelaga seotud ettevõtete ja non-fungible token'i (NFT) indeksit.
Veho omandas Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis
Läti konkurentsiamet andis automüüjale Veho õiguse omandada Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis Domenikssi, teatas ettevõte pressiteate vahendusel.
Läti konkurentsiamet andis automüüjale Veho õiguse omandada Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis Domenikssi, teatas ettevõte pressiteate vahendusel.
Euroopa kiireima kasvuga majandust kimbutavad vanad mured
Kuigi analüütikud ootasid kolmanda kvartali sisemajanduse koguprodukti (SKP) aastakasvuks kahekohalist numbrit, on Eesti 8,6protsendine majanduskasv seni avaldatud andmete põhjal Euroopa kiireim. Sarnaselt muu maailmaga veab Eesti majandust tugev nõudlus, kuid hoogsamat kasvu pärsivad tööjõunappus, inflatsioon ja viiruse uus tüvi.
Kuigi analüütikud ootasid kolmanda kvartali sisemajanduse koguprodukti (SKP) aastakasvuks kahekohalist numbrit, on Eesti 8,6protsendine majanduskasv seni avaldatud andmete põhjal Euroopa kiireim. Sarnaselt muu maailmaga veab Eesti majandust tugev nõudlus, kuid hoogsamat kasvu pärsivad tööjõunappus, inflatsioon ja viiruse uus tüvi.