• Jaga lugu:

  Kas väikeinvestor on miljonär?

  Neljapäev möödus tormiliselt. Tähelepanu keskpunktis oli börsi uustulnukas Telekom. Päev algas aga väikeste viperustega. Kauplemise alustamine lükati 10 minutit edasi. Kiirelt kasvav ostusurve viis aktsia hinna esimese 30 minutiga 116 kroonile.
  Pärast esimest kiiret tõusu alustasid müüki 176-aktsia-omanikud. Võib oletada, et mõningad mikrospekulandid üllatusid ning sattusid ka mingil määral paanikasse, avastades oma arvelt 7500kroonise positsiooni asemel hoopis 15 000kroonise.
  Päeva keskel kujunes välja tugev toetustase 113 krooni piiril. Hansa-, Ühis- ja Optiva Pank püsisid ostupoolel, hoolimata vaikselt tugevnevast müügisurvest. Siis aga jätkus hinnaralli. Päeva kõrgeimaks hinnaks registreeriti 119,18 krooni.
  Telekomi päevakäive oli neljapäeval muljetavaldav 165 mln krooni, ning omaniku vahetas 1423 mln aktsiat.
  Jätkuvalt on ebaselge, kust tekkis idee määrata väikeaktsionäriks kuni 1 miljoni krooni suuruse pakkumise teinud eraisik.
  Naaberriik Soome määras väikeinvestoriks 100 000kroonise ja sellest väiksema pakkumise teinud eraisiku. Siinkohal tsiteeriks Henrik Igastet Talinvest-Supremast: «Sonera müügi puhul, mida ei saa muidugi Telekomiga võrrelda, oli väikeinvestori määr 100 000 krooni. Kas Eesti investor on tõesti kümme korda rikkam, on toimunud majandusime? See number on absurdne.»
  Ühispanga spetsialist Eero Sirendi kinnitas, et jaotuspõhimõtteid ei teadnud keegi ette, neid oli võimalik paika panna alles pärast nõudluse selgumist.
  Sellist emissiooni, kus pole kindlalt selge, kuidas jaotatakse aktsiad ja kuidas käitutakse emissiooni ülemärkimise korral, ei toimu maailmas igapäev. Kummaline oli ka see, et üldse kinnitati avaliku müügi prospekt, mis sisaldab endas «eks me pärast vaata» alatooniga lauseid.
  Mingil määral võib näpuga näidata ka väärtpaberiinspektsiooni poole.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Juhan Aguraiuja: viis taastuvenergia trendi, millel silm peal hoida
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Nokia kasumiüllatus julgustas analüütikuid hinnasihte tõstma
Nokia teatas neljapäeval 423 miljoni euro suurusest tegevuskasumist, mis jättis analüütikute ootused kaugele maha. Mitmed analüütikud on pärast tulemuste avalikustamist ettevõtte aktsia hinnasihti tõstnud ning andnud ostusoovituse, kirjutab Kauppalehti.
Nokia teatas neljapäeval 423 miljoni euro suurusest tegevuskasumist, mis jättis analüütikute ootused kaugele maha. Mitmed analüütikud on pärast tulemuste avalikustamist ettevõtte aktsia hinnasihti tõstnud ning andnud ostusoovituse, kirjutab Kauppalehti.
Pfizer ja Moderna tõstsid koroonavaktsiini hinda
Vaktsiinitootja Pfizer tõstis Euroopa uutes tarnelepingutes COVID-19 koroonavaktsiini hinda enam kui veerandi võrra ja Moderna üle kümnendiku võrra, kirjutab Financial Times.
Vaktsiinitootja Pfizer tõstis Euroopa uutes tarnelepingutes COVID-19 koroonavaktsiini hinda enam kui veerandi võrra ja Moderna üle kümnendiku võrra, kirjutab Financial Times.
Kirju taustaga ärimees sai maksuameti üle väikese võidu Kohtuvaidlus on kestnud pea 10 aastat
Eile jõudis järgmisesse etappi Toomas Tammele kuuluva ettevõtte T.R. Tamme Auto pea kümne aasta eest alanud kohtuvaidlus maksuametiga. Tamm on pikalt üritanud tõestada, et ta pole maksupettuses osalenud ning nüüd tühistaski kohus suurema osa nõudest, kuigi pettuse toimumises ei kahtle.
Eile jõudis järgmisesse etappi Toomas Tammele kuuluva ettevõtte T.R. Tamme Auto pea kümne aasta eest alanud kohtuvaidlus maksuametiga. Tamm on pikalt üritanud tõestada, et ta pole maksupettuses osalenud ning nüüd tühistaski kohus suurema osa nõudest, kuigi pettuse toimumises ei kahtle.