• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Küpros meelitab Eesti laevu

  «Laevandusfirmad maksavad Küprosel 0% makse, laevajuhtimisfirmad 4,25% ja see on peamine põhjus, et registreerida oma laev meil, « ütles Küprose delegatsiooni liige advokaat Marios Eliades. Laeva registreerimise eest Küprosel tuleb maksta sõltuvalt laeva suurusest 3300 kuni 80 000 krooni.
  ASi Hansatee nõukogu esimees Toivo Ninnas rääkis, et Eesti laevu registreeritakse Küprosele mitte madala registreerimistasu ega maksude pärast, vaid seetõttu, et lääne pangad tunnistavad Küprose seadusi.
  Näiteks ro-ro-tüüpi laev maksab umbes 290 mln krooni, ent Eesti pankades ei ole seda raha, et suure laeva ostu rahastada, selgitas Ninnas. Saksa pankades on laenuintressid Eesti omadest 2 korda väiksemad, lisas ta. «Läheb 3-4 aastat, kui Eestit hakatakse tunnistama,» lausus Ninnas.
  Praegu läheb laeva registreerimine maksma Tallinna linnakohtu laevaregistris 500--2000 krooni ja Eesti laevaregistrisse on sisse kantud 541 laeva.
  Küprosega sarnaseid laevade registreerimisvõimalusi pakuvad Panama ja Libeeria. Kõige rohkem on Küprosel registreeritud laevu Kreekast, kuid ka Saksamaalt, Skandinaaviast, Jaapanist, Singapurist.
  Ninnase sõnutsi meelitab sakslasi Küpros sellepärast, et siis saab meeskonnale maksta madalamat palka.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neeme Korv: kui läheks antiutoopia asemel hoopis ... restorani
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
LHV: Coopi aktsia on ülehinnatud – aeg müüa
LHV on avaldanud uusima analüüsi Coop Panga aktsia kohta. LHV analüütikud toovad välja, et kuigi Coopi kasv vastab nende ootustele, on kolmanda kvartali kasvu ning kasumlikkuse näitajad pigem neutraalsed.
LHV on avaldanud uusima analüüsi Coop Panga aktsia kohta. LHV analüütikud toovad välja, et kuigi Coopi kasv vastab nende ootustele, on kolmanda kvartali kasvu ning kasumlikkuse näitajad pigem neutraalsed.
Euroopa liidrid soovivad Poola küsimuse jätta komisjonile lahendada
Kuigi pea kõik Euroopa Liidu tippkohtumisele kogunenud liikmesriikide valitsusjuhid avaldasid muret Poolas õigussüsteemi sõltumatuse pärast, siis ei soovi enamik ELi liidritest leida lahendust tippkohtumise laua taga, vaid leiavad, et tüli peaks lahendama Ursula von der Leyeni juhitav Euroopa Komisjon.
Kuigi pea kõik Euroopa Liidu tippkohtumisele kogunenud liikmesriikide valitsusjuhid avaldasid muret Poolas õigussüsteemi sõltumatuse pärast, siis ei soovi enamik ELi liidritest leida lahendust tippkohtumise laua taga, vaid leiavad, et tüli peaks lahendama Ursula von der Leyeni juhitav Euroopa Komisjon.
Soome mõjukas majandusjuht sai maksuparadiisi tulu varjamise eest aasta tingimisi
Soome esimese astme kohtus mõistis aastase tingimisi vanglakaristuse laevafirma Finnlinesi endisele tegevjuhile ja Nokia Matkapuhelimet endisele juhile Antti Lagerroosile ulatusliku maksupettuse eest.
Soome esimese astme kohtus mõistis aastase tingimisi vanglakaristuse laevafirma Finnlinesi endisele tegevjuhile ja Nokia Matkapuhelimet endisele juhile Antti Lagerroosile ulatusliku maksupettuse eest.