• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hansapank naudib teenitud kasumit

  Suurim osa kasumist ehk 122 mln krooni tuli pangandustegevusest Eestis, 65,3 mln krooni liisingust ja faktooringust. Hansabank Latvija teenis kasumist 3,4 mln krooni ja Hansa Kindlustus 2,3 mln krooni.
  Hansapanga finantsdirektori Erkki Raasukese sõnul on Hansapanga grupp kolme kuuga mulluse 60 miljoni kroonise kahjumi rohkem kui kolmekordselt tagasi teeninud ja võrreldes mulluse esimese kvartaliga kasumi kahekordistanud.
  Raasukese sõnul on üle 14 kuu esimest korda plussis ka puhas mitteintressimarginaal. Finantstuludena teenis grupp kolme kuuga 168,6 mln krooni, millest 85,2 mln krooni teeniti bilansivälistelt instrumentidelt, 42,5 mln krooni valuutatehingutelt ja 35,4 mln krooni väärtpaberitelt.
  Hansapanga juhatuse esimees Indrek Neivelt ütles eile pressikonverentsil, et arvestades üldist majandusolukorda on Hansapank teinud väga head tööd. Tema sõnul on väga edukas olnud ka Hansabank Latvija, eriti arvestades seda, et teistes Läti pankades hoiuste maht väheneb.
  «Oleme uhked ka selle üle, et üldises intresside alandamises on Hansapangal suur roll,» märkis Neivelt. «Majanduskeskkond sellest ainult võidab.»
  Samas nentis Raasuke, et hoolimata intressimäärade alandamisest pole panga laenuportfell oluliselt kasvanud, mis tema hinnangul näitab seda, et intressid pole ikka veel piisavalt madalad.
  Hansapanga laenuportfell vähenes esimeses kvartalis Eestis 1% võrra, kokku vähenes grupi laenuportfell esimese kolme kuuga 1,6% 16,5 mld kroonini. Märtsi lõpus oli Hansapanga turuosa laenude järgi Eestis 51% ja Lätis 8,5 %.
  Vähenenud nõudlus laenude järele on tingitud Venemaa finantskriisi tõttu vähenenud idaekspordist, kõrgetest reaalintressidest ning majanduse üldisest jahtumisest.
  Esimese kvartali suurima probleemina nimetas Neivelt Hansapanga ja Hoiupanga andmebaaside ühendamist, mis jõuab lõpule jaanipäevaks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: USA turul parim nädal alates juunist
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Piirangud lennutasid Rakvere firmas keskmise palga üle 4000 euro
Ühes Lääne-Virumaa ettevõttes oli mullu töötajate keskmine palk üle 4000 euro ning ettevõtte juhi palk 7600 eurot kuus. Eestis on nii kõrge pagatasemega ettevõtteid kokku 111, kirjutab Lääne-Virumaa Uudised.
Ühes Lääne-Virumaa ettevõttes oli mullu töötajate keskmine palk üle 4000 euro ning ettevõtte juhi palk 7600 eurot kuus. Eestis on nii kõrge pagatasemega ettevõtteid kokku 111, kirjutab Lääne-Virumaa Uudised.
FEB sai konkurendi ostuks loa
Kütte-, veevarustuse ja ventilatsiooniseadmete müüja FEB sai konkurentsiametilt loa osta taanlastelt samas valdkonnas tegutsev ettevõtte Vaga Tehnika Eesti.
Kütte-, veevarustuse ja ventilatsiooniseadmete müüja FEB sai konkurentsiametilt loa osta taanlastelt samas valdkonnas tegutsev ettevõtte Vaga Tehnika Eesti.