ÄP fototoimetus • 28. aprill 1999 kell 22:00

Sten A. Hankewitz lahkus Äripäevast

Sten A. Hankewitz sattus avalikkuse negatiivse tähelepanu alla seoses kuulumisega rahvusdemokraatlikku parteid loovasse algatusgruppi, mida eilne Sõnumileht seostas neonatsidega. Hankewitz pidas süüdistusi alusetuteks.

«Ma ei usu, et Hankewitzi näol oleks tegemist neonatsiga,» ütles Äripäeva peatoimetaja Igor Rõtov. «Sellegipoolest otsustasime töösuhte katkestada, sest Sõnumilehe poolt võimendatud sündmuste valguses ei pidanud me võimalikuks, et Sten jätkaks oma tööd Äripäeva ajakirjanikuna.»

«Sõnumilehe artiklil oli kindlasti oma tugev mõju, ent Hankewitzi jätkamine Äripäeva ajakirjanikuna oleks olnud kahtluse all ka hoolimata kõmulehe esikaaneloost, sest uut parteid luues läks Sten vastuollu Äripäeva ajakirjanike eetikakoodeksiga,» ütles Äripäeva tegevtoimetaja Andrus Vaher. «Meie eetikakoodeks ütleb, et ajakirjanik väldib liitumist poliitilise erakonna või mõne teise institutsiooniga, millesse kuulumine seab kahtluse alla ajakirjaniku sõltumatuse.»

Autor: ÄP

Hetkel kuum