• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Euroopa keskpank jätkab Saksa keskpanga kurssi

  Nüüd on kasvu tagamine poliitikute kätes. Tietmeyer lükkab ümber arvamuse, nagu oleks pank liikumas hinnastabiilsust järgivalt rahapoliitikalt majanduskasvu ergutavale poliitikale, mis on omane Ameerika keskpangale.
  Rahaturge suutis Euroopa keskpank oma intressimäärade üle ootuste suure langetamisega üllatada, sest üheski ennustuses polnud seda ära märgitud. «Kui osa turul kauplejaid üllatus, siis see käib mängu juurde. Läbinägelikkuse puudumisest rahapoliitikas see küll tunnistust ei anna. Otsuste tegemisel peavad panganõukogul olema vabad käed,» ütles Tietmeyer. Ameerika keskpangaga võrreldes EKPs Tietmeyer suuri põhimõttelisi erinevusi ei näe. Mõlema panga seisukoht on, et stabiilsed hinnad on majanduse stabiilse arengu alus. Erinevused pankade töös seisnevat ennekõike eri majanduskonjunktuurist ja muudest teguritest, mis intresside otsustamisel määravad. Intressialandamine andis poliitikuile märku hakata tõsisemalt tegelema tööhõive ja kestva majanduskasvu tagamisega. «Paljudes Euroopa riikides on vaja stabiilset usaldusväärset finantspoliitikat ning struktuurimuudatusi. Teisisõnu on nüüd tarvis tööhõivet ja investeeringuid toetavat maksusüsteemi ja vabamat tööturgu.»
  Autor: TS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
USA börsinädala lõpetas tehnoloogiaaktsiate müügilaine
Täna langesid kõik suuremad USA aktsiaindeksid, enim tehnoloogiaaktsiate liikumisi kajastav Nasdaqi liitindeks.
Täna langesid kõik suuremad USA aktsiaindeksid, enim tehnoloogiaaktsiate liikumisi kajastav Nasdaqi liitindeks.
Tahe Outdoors suurendas kahjumit
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
20 aastat Elisat juhtinud Sami Seppänen lahkub ametist Lisatud Seppäneni kommentaar!
Elisa Eesti AS tegevjuhi ja juhatuse esimehena alustas 1. detsembril 2021 Andrus Hiiepuu. Teatepulga andis Hiiepuule üle Sami Seppänen, kes on Elisat juhtinud üle 20 aasta.
Elisa Eesti AS tegevjuhi ja juhatuse esimehena alustas 1. detsembril 2021 Andrus Hiiepuu. Teatepulga andis Hiiepuule üle Sami Seppänen, kes on Elisat juhtinud üle 20 aasta.