Kristi Malmberg • 9. mai 1999 kell 22:00

Hansapank laidab ERA Panga laenusid

Hansapanga laenudirektor Aivar Rehe ütles, et laenud vaadati üle, kuid hinnang portfelli kvaliteedile oli äärmiselt tagasihoidlik. «Praeguses olukorras ei saa veel tulemusi kommenteerida,» nentis Rehe.

ERA Panga ajutise pankrotihalduri Urmas Trossi sõnul pole mingit konkreetset pakkumist kummaltki poolt veel tehtud.

Eelmisel esmaspäeval väitsid nii ERA Panga esindaja Aivar Pilv kui ka Hansapanga finantsdirektor Erkki Raasuke, et kokkuleppele peaks jõutama nädala lõpuks.

Reedel ei soostunud osapooled ütlema ka võimalikku tähtaega, mil võidaks mingile kokkuleppele jõuda. ERA Panga juhatuse esimees Jaak Kiiker keeldus igasugustest kommentaaridest laenuportfelli müümise teemal.

ERA Panga endise moratooriumihalduri Veli Kraavi hinnangul pole panga laenuportfell teab mis halb. «On üksikud laenud, mis on antud krediidiasutuste seaduse vastaselt tagatiseta,» selgitas Kraavi.

ERA Panga kohustused ületavad varasid 26,9 mln krooniga. 26. aprilli seisuga oli pangal ebatõenäoliselt tagasilaekuvaid laene 20 mln krooni eest. Laene, millel on oht muutuda halvaks, on 120 mln krooni väärtuses. Kokku on ERA Pangal laene 236 mln krooni väärtuses.

Hetkel kuum