• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Euro võib rahu saabudes toibuda

  Kosovo kriis on jätkuvalt valuutaturgude tähelepanu keskmes. Eile langes Euroopa ühisraha kurss taas dollari suhtes pärast seda, kui Suurbritannia välisminister Robin Cook teatas, et seni pole tõendeid selle kohta, et Jugoslaavia viib oma vägesid Kosovost välja.
  Sõjaline konflikt Jugoslaavias on euro ja Euroopa majanduse jaoks vaid üks mõjustaja. Ühisraha kurss langes enne NATO vägede pommitamise algust ja ilmselt jätkab langemist ka pärast rahu saavutamist (juhul kui see lähiajal toimub). Pommitamine on euro kursi kujunemisel vaid emotsionaalselt väga oluline tegur, aga see on ka kõik.
  Fundamentaalnäitajate poolest ei ole euro kursile väga oluline, kas sõjaline tegevus käib või mitte. Pärast pommitamise algust 24. märtsil on ühisraha kurss langenud dollari suhtes 3%, enne seda kolme kuu jooksul 8 protsenti.
  Tõsi, viimasel ajal on ilmnenud märke, et ühisraha kurss on halvimast üle saamas ning kui tõesti suudetakse lähikuudel Kosovos rahu saavutada, võib aasta lõpul oodata isegi euro rallit.
  Momendil aga domineerivad USA majandusnäitajad -- 4,5protsendiline majanduskasv ja peaaegu 30 aasta madalaim tööpuudus.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andres Meesak: ükski hookuspookus ei päästa - odava energia aeg on läbi
Meil seisavad ees paarkümmend aastat intensiivseid investeeringuid energiamajandusse, kirjutab Eesti Päikeseelektri Assotsiatsiooni juht Andres Meesak Äripäeva Infopanga energeetika aastaraportile antud kommentaaris.
Meil seisavad ees paarkümmend aastat intensiivseid investeeringuid energiamajandusse, kirjutab Eesti Päikeseelektri Assotsiatsiooni juht Andres Meesak Äripäeva Infopanga energeetika aastaraportile antud kommentaaris.
Tallinna Sadam sai kohtult positiivse otsuse
Tallinna ringkonnakohus jättis rahuldamata Tallinna Sadamale kuuluvas Muuga sadamas viljaterminali pidava Worldwide Caro Establishmenti apellatsioonkaebuse leppetrahvide kohta, teatas sadam börsile.
Tallinna ringkonnakohus jättis rahuldamata Tallinna Sadamale kuuluvas Muuga sadamas viljaterminali pidava Worldwide Caro Establishmenti apellatsioonkaebuse leppetrahvide kohta, teatas sadam börsile.
Mitmesse ametisse otsitakse töötajaid riigikogust parema palgaga
Kõrgeimat töötasu pakutakse arstidele suunatud töökuulutustel, kus keskmine palgapakkumine ületab riigikogu liikmete töötasu, teatas CVKeskus.ee portaalis viimastel kuudel avaldatud avaliku palgaga tööpakkumisi vaadates.
Kõrgeimat töötasu pakutakse arstidele suunatud töökuulutustel, kus keskmine palgapakkumine ületab riigikogu liikmete töötasu, teatas CVKeskus.ee portaalis viimastel kuudel avaldatud avaliku palgaga tööpakkumisi vaadates.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.