• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kõnelused Jõelähtme prügila rajamise üle kestavad

  Tallinna Prügila nõukogu esimees Merike Varvas lausus, et raamlepet, mis algselt plaaniti sõlmida 1. juulil, ei jõuta allkirjastada enne augustit. «Praegu on ju puhkuste aeg ja vaevalt, et probleemiga väga tõsiselt hetkel tegeldakse,» märkis ta.
  SKP esindaja Kalju Kartau oli lepingu allkirjastamise uue tähtaja osas positiivsemalt meelestatud. «Osapoolte vahel pole ületamatuid vastuolusid,» lausus ta. Ent kindlat lepingu sõlmimise tähtaega ei soovinud Kartau avaldada, täpsustades, et sõlmitavate lepete formuleerimine võtab vaid plaanitust kauem aega.
  Varvase sõnul peaks prügila Jõelähtmes avatama 2000 aasta juuliks.
  Kartau ütlusel peaks prügila olema valmis tööd alustama siiski 2001. aastaks.
  Prügila sissesõidutee lähedal asuva erakrundi omanikuga algasid maa ostmise läbirääkimised sel nädalal.
  Kartau tõdes, et temale tuleb jutt kellegi eravaldustest, mis asuvad pügila vahetus läheduses, üllatusena ja ta pole sellest varem kuulnud. Jõelähtme valla maa-ameti juhataja Ülo Laanemets ütles, et tõenäoliselt saab eraomanik rahalise kompensatsiooni
  Prügilasse investeeritakse kokku 900 mln krooni. Sellest kohe 174 mln krooni. Merike Varvase sõnul laekub raha edaspidi prügila ladustamise kohaselt. Prügila peaks käibima umbes 40 aastat.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neeme Korv: tule, Karis, appi!
Eestis on liider, kelle vaimne ja poliitiline kapital võimaldab kui mitte vaktsineerimises kõhklejaid ümber veenda, siis kindlasti selgitada, mille suhtes tasub olla kriitiline, mida lugeda ja keda kuulata. President Alar Karis ei saa ega tohi jääda praeguses ülitõsises tervisekriisis kõrvale, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Eestis on liider, kelle vaimne ja poliitiline kapital võimaldab kui mitte vaktsineerimises kõhklejaid ümber veenda, siis kindlasti selgitada, mille suhtes tasub olla kriitiline, mida lugeda ja keda kuulata. President Alar Karis ei saa ega tohi jääda praeguses ülitõsises tervisekriisis kõrvale, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Kliimaidud on kaasanud tänavu rekordiliselt investeeringuid
Kliimamuutuse vastu võitlevad tehnoloogiafirmad on kaasanud sel aastal rekordilised 32 miljardit dollarit investeeringuid, vahendab CNBC.
Kliimamuutuse vastu võitlevad tehnoloogiafirmad on kaasanud sel aastal rekordilised 32 miljardit dollarit investeeringuid, vahendab CNBC.
Euroopa Ravimiamet alustab koroonaravimi kiirendatud hindamist
Euroopa Ravimiameti inimravimite komitee on alustanud Merck Sharp & Dohme ja Ridgeback Biotherapeuticsi täiskasvanute COVID-19 raviks välja töötatud suukaudse viirusvastase ravimi molnupiraviiri kiirendatud hindamisprotseduuri,
Euroopa Ravimiameti inimravimite komitee on alustanud Merck Sharp & Dohme ja Ridgeback Biotherapeuticsi täiskasvanute COVID-19 raviks välja töötatud suukaudse viirusvastase ravimi molnupiraviiri kiirendatud hindamisprotseduuri,
Soome president kohtub reedel Putiniga
Pärast Soome presidendi Sauli Niinistö tänast kohtumist NATO peasekretäri Jens Stoltenbergiga andis presidendi kantselei teada, et reedel kohtub Niinistö Moskvas Venemaa presidendi Vladimir Putiniga.
Pärast Soome presidendi Sauli Niinistö tänast kohtumist NATO peasekretäri Jens Stoltenbergiga andis presidendi kantselei teada, et reedel kohtub Niinistö Moskvas Venemaa presidendi Vladimir Putiniga.