ÄP fototoimetus • 6. juuli 1999 kell 22:00

Kõnelused Jõelähtme prügila rajamise üle kestavad

Tallinna Prügila nõukogu esimees Merike Varvas lausus, et raamlepet, mis algselt plaaniti sõlmida 1. juulil, ei jõuta allkirjastada enne augustit. «Praegu on ju puhkuste aeg ja vaevalt, et probleemiga väga tõsiselt hetkel tegeldakse,» märkis ta.

SKP esindaja Kalju Kartau oli lepingu allkirjastamise uue tähtaja osas positiivsemalt meelestatud. «Osapoolte vahel pole ületamatuid vastuolusid,» lausus ta. Ent kindlat lepingu sõlmimise tähtaega ei soovinud Kartau avaldada, täpsustades, et sõlmitavate lepete formuleerimine võtab vaid plaanitust kauem aega.

Varvase sõnul peaks prügila Jõelähtmes avatama 2000 aasta juuliks.

Kartau ütlusel peaks prügila olema valmis tööd alustama siiski 2001. aastaks.

Prügila sissesõidutee lähedal asuva erakrundi omanikuga algasid maa ostmise läbirääkimised sel nädalal.

Kartau tõdes, et temale tuleb jutt kellegi eravaldustest, mis asuvad pügila vahetus läheduses, üllatusena ja ta pole sellest varem kuulnud. Jõelähtme valla maa-ameti juhataja Ülo Laanemets ütles, et tõenäoliselt saab eraomanik rahalise kompensatsiooni

Prügilasse investeeritakse kokku 900 mln krooni. Sellest kohe 174 mln krooni. Merike Varvase sõnul laekub raha edaspidi prügila ladustamise kohaselt. Prügila peaks käibima umbes 40 aastat.

Autor: ÄP

Hetkel kuum