Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Insaiderist võib saada esimene autsaider

  Info maksab, eriti majandusinfo. Ühe ehitusfirma ehitusdirektor on just see mees, kes teab, mis firmas lähiaegadel sündima hakkab. Palja teadmisega poleks iseenesest midagi peale hakata, kui seda ei õnnestuks Tallinna börsil rahaks teha.
  Äripäev leiab, et kriminaalasja algatamine insaiderlu-selt tabatud juhtivtöötaja vastu tõstab olulisel määral Tallinna börsi mainet. Muidu jäävadki ausad investorid suuremate tegijate vahel tilkuvat infot kinni maksma.
  Põhjanaabritest diileritel on väljend raaka raha, mis tähistab edukalt börsispekulatsioonilt teenitud summasid. EMV ehitusdirektor Olaf Herman ostis just lepingute sõlmimise ja börsiteate avalikustamise vahel 4000 EMV aktsiat, teenides nendega ümmarguselt 40 000 krooni. Ent kohtus peab kõik olema faktidega tõestatud.
  Insaiderluses süüdistatu ütleb, et usub firma tulevikku, on n-ö heauskne omanik ega ole aktsiaid müünud. Seega polegi veel kasum realiseeritud, millest siis üleüldse rääkida. Ent firma tulevik muutus tunduvalt helgemaks pärast soodsa lepingu sõlmimist, millest esialgu teadis üksnes kitsam ring. Eks seegi ole fakt. Et kasum pole veel välja võetud, ei tähenda seda, nagu polekski kasumit olemas. See ootab rahulikult oma aega, et raaka rahaks muutuda. Näiteks õigeksmõistva kohtuotsuse järel, kui see peaks tulema. Või siis, kui tippjuhtkonnas saab selgeks, et firmal enam nii hästi ei lähe, ja jällegi on insaideritel edu sees.
  Süüdimõistva kohtuotsuse korral võib apelleerimine pikaajalise investori seisundile olla kergendav asjaolu. Nii nagu ikka on kergendavad ja raskendavad asjaolud, mis aga ei muuda asja olemust.
  Süüdistuste alusetust võib näidata fakt, et miks pidi olema vaja enda nime all tegutseda, kui ometi on nii palju võimalusi offshore'ide taha peituda.
  Siingi on lihtne põhjus: ajafaktor. Uudist polnud enam kaua võimalik kinni hoida ja kui offshore'i polnud käepärast -- riiulifirmade müügimehed tegutsevad küll kiiresti, aga mitte nii kiiresti --, tuligi oma nime all aktsiaid osta.
  Jääb veel küsimus puhtalt ajalisest kokkulangemisest. Kuid börsi aktiivsus on pikemat aega olnud madal. See ei tee taevalikku kokkusattumist võimatuks, ent muudab selle siiski vähem tõenäoliseks.
  Välisinvestorid ja Eesti väikeinvestorid jäävad huviga ootama, kas kohus loob pretsedendi. Viimasel juhul võib kohtule muidugi kõvasti tööd juurde tulla, aga Eesti majandusse uskuvad investorid leiaksid kiiremini kätte tee börsile tagasi.
 • Hetkel kuum
Tele2 Eesti lahkuv juht: nõksud, millega avada töötajate täielik potentsiaal
Kui juhid armastavad seda, mida nad teevad, ja arendavad end järjepidevalt, siis suudavad nad ka oma inimesi kuulata, kirjutab Tele2 Eesti juhi kohalt edasi liikuv Chris Robbins. Ta annab ka mitu lugemissoovitust.
Kui juhid armastavad seda, mida nad teevad, ja arendavad end järjepidevalt, siis suudavad nad ka oma inimesi kuulata, kirjutab Tele2 Eesti juhi kohalt edasi liikuv Chris Robbins. Ta annab ka mitu lugemissoovitust.
Eesti näeb pitsaindeksis välja kena keskmik
Eelmise aasta detsembris maksid poest ostetud pizza ja quiche Euroopa Liidus keskmiselt 16% rohkem kui aasta varem, näitavad Eurostati andmed.
Eelmise aasta detsembris maksid poest ostetud pizza ja quiche Euroopa Liidus keskmiselt 16% rohkem kui aasta varem, näitavad Eurostati andmed.
Nordecon jätkab kahjumis tegutsemist
Tallinna börsil noteeritud Nordecon jäi taas kord aasta kokkuvõttes kahjumisse. 2022. aasta eest kujunes Nordeconi kahjumiks 1,44 miljonit eurot. Aasta varem oli ehitusettevõtte kahjum 5,5 miljonit eurot.
Tallinna börsil noteeritud Nordecon jäi taas kord aasta kokkuvõttes kahjumisse. 2022. aasta eest kujunes Nordeconi kahjumiks 1,44 miljonit eurot. Aasta varem oli ehitusettevõtte kahjum 5,5 miljonit eurot.
Reaalajas börsiinfo
Viljandisse kohviku rajanud pere korjab miinust, aga naudib nii et vähe pole
Saade „Äri Eestimaal“ käib seekord külas Viljandi pereettevõttel KoduKOHVIK. Hubase kohviku ja elustiilipoe taga seisab pere, kelle liikmed teenivad oma igapäevast leiba hoopiski teistel erialadel: pereema Reet Teng ja üks tema tütar proviisorina, teine tütar ja minia hambaarstidena, poeg tegutseb põllumajanduses ja väimehed ehitussektoris.
Saade „Äri Eestimaal“ käib seekord külas Viljandi pereettevõttel KoduKOHVIK. Hubase kohviku ja elustiilipoe taga seisab pere, kelle liikmed teenivad oma igapäevast leiba hoopiski teistel erialadel: pereema Reet Teng ja üks tema tütar proviisorina, teine tütar ja minia hambaarstidena, poeg tegutseb põllumajanduses ja väimehed ehitussektoris.
Tele2 Eesti lahkuv juht: nõksud, millega avada töötajate täielik potentsiaal
Kui juhid armastavad seda, mida nad teevad, ja arendavad end järjepidevalt, siis suudavad nad ka oma inimesi kuulata, kirjutab Tele2 Eesti juhi kohalt edasi liikuv Chris Robbins. Ta annab ka mitu lugemissoovitust.
Kui juhid armastavad seda, mida nad teevad, ja arendavad end järjepidevalt, siis suudavad nad ka oma inimesi kuulata, kirjutab Tele2 Eesti juhi kohalt edasi liikuv Chris Robbins. Ta annab ka mitu lugemissoovitust.
Nordeconi ehitusdivisjoni juht: pole põhjust arvata, et ehitusmaterjalide hinnad langevad
Selleks, et hinnad liiguksid tagasi sõjaeelse ajastu tasemele, peaks kogu sektorile mõjuma mingi seninägematu surve koos seninägematu tehnilise võimalusega. Asjaolusid arvestades on see ilmselt ebareaalne, kirjutab Nordeconi hoonete ehituse divisjoni juht Ats Janno.
Selleks, et hinnad liiguksid tagasi sõjaeelse ajastu tasemele, peaks kogu sektorile mõjuma mingi seninägematu surve koos seninägematu tehnilise võimalusega. Asjaolusid arvestades on see ilmselt ebareaalne, kirjutab Nordeconi hoonete ehituse divisjoni juht Ats Janno.
Äripäeva kujundused valiti Eesti paremate sekka
Meedialiidu kujunduskonkursi žürii valis välja 2022. aasta parimad kujundused, tuues esile kaks tööd Äripäevast.
Meedialiidu kujunduskonkursi žürii valis välja 2022. aasta parimad kujundused, tuues esile kaks tööd Äripäevast.
Eesti näeb pitsaindeksis välja kena keskmik
Eelmise aasta detsembris maksid poest ostetud pizza ja quiche Euroopa Liidus keskmiselt 16% rohkem kui aasta varem, näitavad Eurostati andmed.
Eelmise aasta detsembris maksid poest ostetud pizza ja quiche Euroopa Liidus keskmiselt 16% rohkem kui aasta varem, näitavad Eurostati andmed.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.