Väinu Rozental • 11. juuli 1999 kell 22:00

Tartu Teaduspark edendab innovaatikat

Euroopa Liit rahastab teaduspargi pilootprojekti 11,7 miljoni krooni ulatuses. Euroopa Liidu üks tingimus on, et projekti sihtpiirkonnana kaasataks ka Ida-Virumaa. Eesti riik toetab projekti tänavu 1,9 miljoni krooniga. Projekti kolmandaks rahastamisallikaks on eratoetused.

Tartu Teaduspargi tegevdirektori Enn Erme kinnitusel rajatakse Jõhvi äriinkubatsioonikeskus ja innovatsioonikeskus. Tartus on kavas laiendada teaduspargi inkubatsioonikeskust ning lükata käima laserikoja ja raalprojekteerimise koolituskeskuse tegevus.

«Pilootprojekti kuuendaks tugipunktiks võib tinglikult lugeda stardiabi fondi,» rääkis Erme. «Toetuste maht stardiabi fondis on ligi 1,9 miljonit krooni.»

Pilootprojekti juhtkomitee esimees, majandusministeeriumi asekantsler Signe Ratso avaldas lootust, et lisaks eelarvelistele vahenditele on tulevikus võimalik innovaatilise ettevõtluse arendamisel kasutada ka Euroopa Liidu Phare jätkuprogrammi raha.

Tartu Teaduspargiga on seotud 34 firmat, kellest enamik paikneb teaduspargi ruumides. Tartu Teaduspargiga ühinenud firmade teadus- ja tehnoloogiamahuka toodangu käive oli eelmisel aastal ligi 100 miljonit krooni.

Hetkel kuum