• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  E.O.S.-i transiit langes nädalaga poole võrra

  «Esimese kahe nädala jooksul Venemaalt eksporditava kütuse tugev langus tuntavat mõju ei omanud, ent nüüd on ekspordipiiranguid juba tunda,» ütles AS-i E.O.S. juhatuse esimees Arnout Lugtmeijer.
  Viimase nelja-viie päeva jooksul on Lugtmeijeri sõnul E.O.S.-i läbiva kütuse maht kahanenud 20 000 tonnilt päevas umbes 10 000 tonnile.
  «Me oleme isegi praeguse mahu juures valmis täitma oma aastaplaani, mis on neli miljonit tonni,» märkis Lugtmeijer. «Hetkeseisuga oleme veel kasumis.»
  Lugtmeijeri hinnangul võib tulevikus olukord pisut paraneda, ent kindlate prognooside tegemisest ta hoidus. «Väga raske on ennustada, mida Venemaa energeetikaministeerium teeb ja otsustab,» lisas ta.
  Venemaaga seotud äritegevuses tuleb Lugtmeijeri sõnul juba eelnevalt arvestada sellega, et lisaks headele perioodidele tuleb kokku puutuda ka vähem kasumlike aegadega.
  E.O.S hangib kütteõli Venemaa Kiri?i, Jaroslavli ja Rjazani naftatehastest.
  Eesti suurimal kütusetransiidifirmal Pakterminal seiskus Venemaa naftaekspordi piirangute tõttu eelmisel nädalal kaheks päevaks raskete kütuste vedu täiesti.
  Venemaa energeetikaministeerium teatas augusti alguses otsusest piirata naftaeksporti, et leevendada sisemaist energiakriisi.
  1. augustil hakkas kehtima ka valitsuse määrus, mille kohaselt naftatöötlejad peavad tõestama, et nad on täitnud kohustused sisemaiste tarbijate ees, enne kui neil lubatakse oma toodangut eksportida. Piirangud kehtivad detsembri alguseni.
  Spetsialistide prognoosi kohaselt vähenevad Vene naftasektori eksporditulud seeläbi umbes 170--180 miljoni dollari võrra kuus, mis annab omakorda hoobi riigieelarve tuludele. Venemaa otsus viis tõusule ka maailmaturu naftahinnad.
  Autor: BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Jah, nüüd tuleb seljad kokku panna!
Riik hankijana peaks praeguses keerulises majanduskeskkonnas, kus kõikvõimalikku laadi turutõrked on igapäevane nähe, olema töö teostaja suhtes mõistlik ja paindlik, kirjutab Äripäev juhtkirjas. Liigne bürokraatia, nagu me juhtkirjades sageli meelde tuletame, ei tule ühelgi ajal kasuks, kriisis aga on selle mõju hukutav.
Riik hankijana peaks praeguses keerulises majanduskeskkonnas, kus kõikvõimalikku laadi turutõrked on igapäevane nähe, olema töö teostaja suhtes mõistlik ja paindlik, kirjutab Äripäev juhtkirjas. Liigne bürokraatia, nagu me juhtkirjades sageli meelde tuletame, ei tule ühelgi ajal kasuks, kriisis aga on selle mõju hukutav.
Tallinna börs alustas uut nädalat kukkumisega
Tallinna börs langes täna koos ülejäänud Euroopa turgudega. Enim kukkusid kodubörsil PRFoodsi, Silvano Fashion Groupi ja Ekspress Grupi aktsiad.
Tallinna börs langes täna koos ülejäänud Euroopa turgudega. Enim kukkusid kodubörsil PRFoodsi, Silvano Fashion Groupi ja Ekspress Grupi aktsiad.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus: Eesti suurim pank ja tööstuste kriisiplaanid
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Viimse hetkeni ellujäämist lootnud ettevõte heitis hinge
13. reedel läks lõplikult pankrotti pika ajalooga Eesti ekspedeerimisfirma Mep Trans, mille omanik Denis Belov kõigest kaks nädalat tagasi ütles, et olukord pole veel täiesti lootusetu. „Võitleme,” ütles Belov siis.
13. reedel läks lõplikult pankrotti pika ajalooga Eesti ekspedeerimisfirma Mep Trans, mille omanik Denis Belov kõigest kaks nädalat tagasi ütles, et olukord pole veel täiesti lootusetu. „Võitleme,” ütles Belov siis.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.