• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Lego otsib abi Marsilt

  Lego mitme viimase aasta käive on jäänud pidama 16,8 miljardil Eesti kroonil ja mullu kandis firma esmakordselt kahjumit 592 miljoni Eesti krooniga. Selline seis on ajendanud Lego omanikku Kjeld Kirk Kristianseni välja mõtlema strateegiat, mis muudaks Lego aastaks 2005 kõige tuntumaks kaubamärgiks lastega perede seas.
  Firmal on muu hulgas plaanis iga nelja aasta tagant rajada maailmas uus Legoland, teha koostööd USA kosmoseagentuuri NASAga ja laiendada oma kaubamärgiga poodide võrku, kus oleksid müügil nii Lego kaubamärgiga ehitusklotsid, rõivad, kellad kui ka jalatsid.
  «NASA soovib tekitada lastes suuremat huvi kosmoseuuringute vastu, ja meie püüame sellele omalt poolt kaasa aidata,» selgitas Lego tootearenduskeskuse Lego Mindstorms direktor Torben Rasmussen. Praegu arutatakse Lego ja NASA läbirääkimistel, kuidas saaks aastal 2002 Lego klotse saata tehiskaaslasega Surveyor Marsile. «Meie unistuse kohaselt peaks Marsile jõudma Lego robot, mida lapsed saaksid Maa pealt juhtida. Eks me näe, kas see saab teoks,» ütles Rasmussen.
  Firma tuntuse suurendamisele aitavad hästi kaasa Legolandid. Taanis Billundis asuv Legoland võttis läinud nädalal vastu selle suve miljonenda külalise, kokku käib neid hooaja jooksul umbes 1,4 miljonit. Pilet Billundi maksab 120 Taani krooni ehk 240 Eesti krooni. Kokku on Billund selle suvega teeninud umbes 340 miljonit Eesti krooni. Erinevalt varasematest suvedest on seal tänavu olnud vähem Saksa turiste, kuid neid on aidanud korvata skandinaavlased.
  Umbes sama palju külastajaid on ka Londoni Legolandil, mis on avatud neljandat aastat. USAs Californias avati Legoland tänavu märtsis. Selle maksumus oli 1,8 miljardit Eesti krooni ja külastatavus hea, väidab Legoland America infojuht Jonna Rae Bartges. «Kuna see on USA ainus Legoland, tullakse siia kogu Ühendriikidest. Avamispäeval müüsime me maha tuhat aastakaarti.»
  Kõigi Legolandide aastane käive ületab kaks miljardit Eesti krooni. 7. septembril teeb Lego teatavaks, kuhu tuleb järgmine Legoland. Valik tehakse Tokyo ja Müncheni-lähedase Günzburgi vahel. Mõlemad asuvad väga tihedalt asustatud piirkonnas.
  Kahjumisse jõudmine oli firmale, millel palju aastaid on hästi läinud, otsekui äratuseks. Algasid suured ümberkorraldused, mille käigus kaotab töö umbes tuhatkond inimest. Järjest rohkem väljaspool Taanit toimuvas tootearenduses on hakatud rõhku panema elektroonilistele ehitusklotsidele ja arvutimängudele. Esimene neist on kolinud San Franciscosse ja teine Londonisse.
  Kriis on sundinud Legot esimest korda sõlmima teiste kaubamärkide (Tähesõjad, Karupoeg Puhh) kasutamise litsentsilepinguid. Augustis avas Lego esimese kaubamärgipoe Londonis Bluewateri pargis.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

E-resident: õiglased tasud Eesti loomemajandusse!
Rohkem kui 70 aastat pärast loojate õiguste fikseerimist ÜRO inimõiguste deklaratsioonis on paljude autorite tasustamine endiselt kõike muud kui õiglane ja läbipaistev, kirjutab ettevõtte Digiciti asutaja ning Eesti e-resident Philippe Rixhon.
Rohkem kui 70 aastat pärast loojate õiguste fikseerimist ÜRO inimõiguste deklaratsioonis on paljude autorite tasustamine endiselt kõike muud kui õiglane ja läbipaistev, kirjutab ettevõtte Digiciti asutaja ning Eesti e-resident Philippe Rixhon.
Läti ükssarvikulootus kaasas lisaraha
Suuresti Läti börsifirmale HansaMatrix kuuluv ja Kanadas börsiplaane pidav Lightspace Technologies kaasas 2 miljonit eurot noteerimiseelse konverteeritava üleminekulaenuga.
Suuresti Läti börsifirmale HansaMatrix kuuluv ja Kanadas börsiplaane pidav Lightspace Technologies kaasas 2 miljonit eurot noteerimiseelse konverteeritava üleminekulaenuga.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus: Eesti suurim pank ja tööstuste kriisiplaanid
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Viimse hetkeni ellujäämist lootnud ettevõte heitis hinge
13. reedel läks lõplikult pankrotti pika ajalooga Eesti ekspedeerimisfirma Mep Trans, mille omanik Denis Belov kõigest kaks nädalat tagasi ütles, et olukord pole veel täiesti lootusetu. „Võitleme,” ütles Belov siis.
13. reedel läks lõplikult pankrotti pika ajalooga Eesti ekspedeerimisfirma Mep Trans, mille omanik Denis Belov kõigest kaks nädalat tagasi ütles, et olukord pole veel täiesti lootusetu. „Võitleme,” ütles Belov siis.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.