• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Piima hind tõuseb

  Varumishind tõuseb ligi pool krooni 1,8 kroonini kilogramm.
  «Piima pärast läheb nüüd armutuks sõjaks,» prognoosis ASi Rävala Piim juhataja Rein Viilu. Piimatööstused põhjendavad hinnatõusu piimaandjate arvu vähenemisest ja põuasest suvest tingitud defitsiidiga.
  «Kui konkurendid tõstavad hinda, tõstame ka meie ja tõuseb ka valmistoodangu hind,» ütles Viilu.
  ASi Ühinenud Meiereid peadirektor Andres Soosaar prognoosis, et talvel tõuseb piima hind veel kuni 1,5 krooni. AS Lacto maksab juba tänasest kilogrammi piima eest 2 krooni ja on lubanud tõsta piima varumishinda 1. oktoobrist 2,5 kroonile kilogramm.
  ASi Tapila Laeva meierei nõukogu liige Mati Mölder ütles, et Laeva meierei hakkab piima hinda alates septembrist iga kuu 20 sendi võrra tõstma. «Hinda peab tõstma, tootjad ei suuda enam alla omahinna piima toota,» ütles Mölder.
  Septembris kavatseb Laeva meierei piima kilogrammi eest maksta 2,2 krooni.
  AS Rakvere Piim maksab tänasest piimatootjatele kõrgema sordi piimakilo eest 20 senti rohkem kui varem ehk 1,82 krooni.
  «Kesktalvel plaanime maksta 2,5 krooni,» ütles Rakvere Piima juhataja Tarmo Lindmaa.
  «Kaks krooni on ikka parem kui 1,4 krooni, kuid tootmine jääb ikka alla omahinna,» väitis Raplamaa piimatootja Harry Smitt. «Ühe silma kuivatab hinnatõus ära, teine jääb ikka märjaks,» lisas ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

E-resident: õiglased tasud Eesti loomemajandusse!
Rohkem kui 70 aastat pärast loojate õiguste fikseerimist ÜRO inimõiguste deklaratsioonis on paljude autorite tasustamine endiselt kõike muud kui õiglane ja läbipaistev, kirjutab ettevõtte Digiciti asutaja ning Eesti e-resident Philippe Rixhon.
Rohkem kui 70 aastat pärast loojate õiguste fikseerimist ÜRO inimõiguste deklaratsioonis on paljude autorite tasustamine endiselt kõike muud kui õiglane ja läbipaistev, kirjutab ettevõtte Digiciti asutaja ning Eesti e-resident Philippe Rixhon.
Andris püssi põõsasse ei viska – siit leiad tema uued investeeringud
Väljamõeldud tegelane, Läti investor Andris rühib meelekindlalt edasi, teeb uusi oste, kuigi aktsiapositsioonid on miinuses ja turgude tõusu ei paista kuskil.
Väljamõeldud tegelane, Läti investor Andris rühib meelekindlalt edasi, teeb uusi oste, kuigi aktsiapositsioonid on miinuses ja turgude tõusu ei paista kuskil.
Koolitaja: et oma ärist aru saada, tuleb protsessid üle vaadata
Koolitaja Kreet Solnask andis Äripäeva raadio hommikuprogrammis praktilist nõu juhtidele, kes maadlevad ühelt poolt sellega, kuidas äriprotsesse kiiresti muutuvas keskkonnas muuta ja teisalt sellega, kuidas samal ajal ka töötajate motivatsiooni tõsta.
Koolitaja Kreet Solnask andis Äripäeva raadio hommikuprogrammis praktilist nõu juhtidele, kes maadlevad ühelt poolt sellega, kuidas äriprotsesse kiiresti muutuvas keskkonnas muuta ja teisalt sellega, kuidas samal ajal ka töötajate motivatsiooni tõsta.
Töötute arv vähenes aastaga 9200 inimese võrra
Tänavu esimeses kvartalis oli tööjõus osalemise määr 73,1%, tööhõive määr 69% ja töötuse määr 5,5%, teatas statistikaamet. Statistikas ei kajastu Ukraina sõjapõgenikud, kes esimeses kvartalis Eestisse saabusid.
Tänavu esimeses kvartalis oli tööjõus osalemise määr 73,1%, tööhõive määr 69% ja töötuse määr 5,5%, teatas statistikaamet. Statistikas ei kajastu Ukraina sõjapõgenikud, kes esimeses kvartalis Eestisse saabusid.
Ukraina: mereblokaad ohustab globaalset toidujulgeolekut
Ukraina ametnike sõnul on globaalne toidujulgeolek ohus, kuna Venemaa on blokeerinud Ukraina sadamad ja riigil on keeruline teravilja tarneid ümber suunata, kirjutab Bloomberg.
Ukraina ametnike sõnul on globaalne toidujulgeolek ohus, kuna Venemaa on blokeerinud Ukraina sadamad ja riigil on keeruline teravilja tarneid ümber suunata, kirjutab Bloomberg.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.