• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Lennufirmade konkurents aheneb

  Star Alliance, kuhu 1997. aasta algusest kuuluvad Lufthansa, SAS, Varig, United Airlines, Thai Airways ja Air Canada, on jaganud huvid Skandinaavias ja Baltikumis. SAS ja Estonian Air on lõpetanud lennundussõja ja kooskõlastanud lennuplaanid.
  Lennukompaniide koostöö käivitumine vähendab lennufirmade klientide võimalusi.
  Üks põhjus, miks Lufthansa lõpetas möödunud aasta märtsist lennud Tallinnasse, oli kuulumine Star Alliance'isse. Baltikum ja Skandinaavia kuuluvad alliansis SASi mõjupiirkonda.
  Estonian Airi strateegiline omanik Maersk Air saavutas kokkuleppe SASiga Skandinaavia turuosa jagamises. SAS lõpetas tänavu märtsis oma lennukite kasutamise Kopenhaagen - Tallinn liinil, kasutades selle asemel Estonian Airi lennukeid code share põhimõttel (partnerkompanii liini kasutamine oma lennunumbri all). Võidavad SAS ja Star Alliance kui ka Estonian Air - saab optimeerida mahtusid, kaob hinnakonkurents, kuid kaotavad kliendid.
  Kaubavedude alal ei ole õnneks lennukompaniide koostöö veel ühiste hinnakokkulepeteni jõudnud. Lufthansa Cargo, SAS ja Estonian Air pakuvad Tallinnast välja oma hinnakirju. Näiteks võivad Estonian Airi hinnad Tallinnast Kopenhaagenisse olla soodsamad, kui SASil, ehkki lennuk on sama. Kahjuks aga väheneb võimalus valida kaupu saates lennukompaniid ja saatmise aega. Kui Lufthansa Cargo saatelehega lähetada kaup Tallinnast näiteks New Yorki, lendab kaup esialgu siiski Estonian Air'i lennukiga SAS'i lennunumbri all Kopenhaagenisse. Alles sealt edasi liigub kaup Lufthansaga New Yorki.
  Autor: Meelis Koitmäe
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

E-resident: õiglased tasud Eesti loomemajandusse!
Rohkem kui 70 aastat pärast loojate õiguste fikseerimist ÜRO inimõiguste deklaratsioonis on paljude autorite tasustamine endiselt kõike muud kui õiglane ja läbipaistev, kirjutab ettevõtte Digiciti asutaja ning Eesti e-resident Philippe Rixhon.
Rohkem kui 70 aastat pärast loojate õiguste fikseerimist ÜRO inimõiguste deklaratsioonis on paljude autorite tasustamine endiselt kõike muud kui õiglane ja läbipaistev, kirjutab ettevõtte Digiciti asutaja ning Eesti e-resident Philippe Rixhon.
Tallinna börs alustas uut nädalat kukkumisega
Tallinna börs langes täna koos ülejäänud Euroopa turgudega. Enim kukkusid kodubörsil PRFoodsi, Silvano Fashion Groupi ja Ekspress Grupi aktsiad.
Tallinna börs langes täna koos ülejäänud Euroopa turgudega. Enim kukkusid kodubörsil PRFoodsi, Silvano Fashion Groupi ja Ekspress Grupi aktsiad.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus: Eesti suurim pank ja tööstuste kriisiplaanid
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Raadiohommikus: veresaun börsidel, restoraniäri eluspüsimine ja nõuanded ettevõtjale
Esmaspäevases hommikuprogrammis võtame luubi alla investorite otsused veresauna ajal aktsiaturgudel, räägime restoraniäri hakkamasaamisest järjekordses kriisis ja anname nõu, kuidas heitlikul ajal äriprotsesse ümber korraldada.
Esmaspäevases hommikuprogrammis võtame luubi alla investorite otsused veresauna ajal aktsiaturgudel, räägime restoraniäri hakkamasaamisest järjekordses kriisis ja anname nõu, kuidas heitlikul ajal äriprotsesse ümber korraldada.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.