• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Suurriikide survel

  Euroopa Komisjoni (EK) esindajad rõhutavad, et sel moel tahab EL pärast Kosovo kriisi avaldada toetust Ida-Euroopa riikidele. See tähendaks, et juba läbirääkimisi pidavatele Eestile, Ungarile, Poolale, T?ehhile, Sloveeniale ja Küprosele lisanduvad Leedu, Läti, Slovakkia, Bulgaaria, Rumeenia ja Malta. «On tõenäoline, et see otsus tehakse Helsingis, sest selleks on poliitilised eeldused olemas,» kinnitas EK kõrge ametnik.
  Türgit, kes on pikka aega taotlenud ELi liikmeks pääsemist, tõenäoliselt veel läbirääkimistele ei kutsuta. Kuid arvestades ELi mitme liikmesriigi, sealhulgas Türgi põlisvaenlase Kreeka muutunud suhtumist Ankarasse pärast purustavat maavärinat, on EL huvitatud Türgile Helsingi tippkohtumiselt positiivse signaali saatmisest. EK esindajad vihjavad, et Türgil ei maksa siiski loota enamat kui deklaratsiooni, mis formaalselt kiidab heaks tema liikmekandidaadi staatuse ja avab talle läbirääkimiste-eelsed kontaktid, ehk annab Türgile sama staatuse, mis praegu on Rumeenial ja Bulgaarial.
  EK laienemisvolinik Günter Verheugen ütles, et Türgil tuleb alustada reforme, tugevdada demokraatiat, seaduslikkust ja inimõigusi, enne kui ta lastakse läbirääkimistele.
  Balkani riikide Albaania, Bosnia ja Hertsegoviina, Horvaatia, Makedoonia ja võib-olla ka Jugoslaaviaga on Euroopa Liidul oma plaanid. EL kavatseb neisse suhtuda kui riikidegruppi ja nõuab neilt vastastikuse koostöö sisseseadmist, enne kui tuleb arvesse lähedasem suhtlemine.
  Läbirääkijaringi laiendamine kaheteistkümneni on eelkõige Suurbritannia ja Saksamaa nõue, keda toetavad Prantsusmaa ja Hispaania. Kuid EK esindaja rõhutas, et kui teised riigid peaksid olema vastu, ei pruugi Helsingi tippkohtumine sellist otsust teha. Otsust mõjutab kindlasti oktoobri keskel avaldatav kandidaatriikide analüüs.
  Kolmapäeval ütles Saksamaa kantsler Gerhard Schröder Berliinis, et EL ei saa vastu võtta ühtki uut riiki seni, kuni liidu sisemised reformid pole lõpule viidud. EL on ise määranud reformide lõpptähtajaks aasta 2002.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peapiiskop emeeritus: peame moraalselt toime tulema
Tuleb olla valvel, et me kriisiolukordades ei kaotaks iseenda ja ühiskonna inimlikku palet, kirjutab Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop emeeritus Andres Põder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Tuleb olla valvel, et me kriisiolukordades ei kaotaks iseenda ja ühiskonna inimlikku palet, kirjutab Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop emeeritus Andres Põder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Pühin Arco Vara portfellist minema
Otsustasin oma portfelli koristada, et teha ruumi uutele investeerimisvõimalustele. Esimesena jäi minu luua ette kodumaine kinnisvaraarendaja Arco Vara.
Otsustasin oma portfelli koristada, et teha ruumi uutele investeerimisvõimalustele. Esimesena jäi minu luua ette kodumaine kinnisvaraarendaja Arco Vara.
Emöke Sogenbits: aga nii pikka jamade rodu pole ma oma elus veel näinud!
"Kriisis on hea näha, et vahet pole, mis tööd teed, juhtidel on sarnased probleemid. Ma ei taha olla ebatsensuurne, aga kõige kõige hullem juhtimise juures on see, et mida kõrgemal kohal sa oled, seda hullem mhh-magnet sa oled," alustas Metallitööstuse Hanza Mechanics Balti klastri juht Emöke Sogenbits.
"Kriisis on hea näha, et vahet pole, mis tööd teed, juhtidel on sarnased probleemid. Ma ei taha olla ebatsensuurne, aga kõige kõige hullem juhtimise juures on see, et mida kõrgemal kohal sa oled, seda hullem mhh-magnet sa oled," alustas Metallitööstuse Hanza Mechanics Balti klastri juht Emöke Sogenbits.
Muljetavaldav debüüt: uus Range Rover Sport näitas närvekõditava etteaste käigus oma tegelikku võimekust
Uus Range Rover Sport seljatas oma ülemaailmse debüüdi raames järjekordse närvekõditava väljakutse, ronides Islandil üle maailma suurima omataolise Karahnjukari tammi, pistes samal ajal rinda 750 tonni minutis langevate veevoogudega. Kriitilistel hetkedel haarduvuse kadumine tähendanuks uue sportliku linnamaasturi roolis istunud James Bondi ametlikule kaskadöörile Jessica Hawkinsile 90-meetrist langust tammi ülevoolukanali põhja.
Uus Range Rover Sport seljatas oma ülemaailmse debüüdi raames järjekordse närvekõditava väljakutse, ronides Islandil üle maailma suurima omataolise Karahnjukari tammi, pistes samal ajal rinda 750 tonni minutis langevate veevoogudega. Kriitilistel hetkedel haarduvuse kadumine tähendanuks uue sportliku linnamaasturi roolis istunud James Bondi ametlikule kaskadöörile Jessica Hawkinsile 90-meetrist langust tammi ülevoolukanali põhja.
Majutusidu Bob W ostab Eesti ettevõtte
Täisautomaatsel tehnoloogial põhinev Soome majutusettevõte Bob W omandas Eesti suurima lühiajalisele majutusele keskenduva korterite operaatori Estonishing Stay, kindlustades sellega Eestis valdkonna turuliidri positsiooni, teatasid ettevõtted.
Täisautomaatsel tehnoloogial põhinev Soome majutusettevõte Bob W omandas Eesti suurima lühiajalisele majutusele keskenduva korterite operaatori Estonishing Stay, kindlustades sellega Eestis valdkonna turuliidri positsiooni, teatasid ettevõtted.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.