26. september 1999 kell 22:00

Interneti osatähtsus suureneb

Mõningad kommentaarid 13. septembri Äripäevas ilmunud Igor Pässi artiklile «Personaliotsing läheb kaasaegsemaks».

Igor Päss on välja toonud isikuandmete salastatuse küsimuse ning arvab, et edukal kohal töötav kõrgetasemeline spetsialist ei julge oma andmeid Internetis avaldada, kartes sellega halba muljet jätta oma tööandjale. CV-Online andmebaasis leidub suur osa just sellist tööjõudu, kes töötab edukates ettevõtetes ning on oma ala parimad spetsialistid. Kes aga siiski oma andmeid avaldada ei taha, võib need sisestada passiivsena, st andmed jäävad kõigile nähtamatuks, samas aga saavad nad tööpakkumisi e-posti teel.

Kindlasti ei pea paika artiklis toodud kriteeriumid CV-baaside sisu osas. Töötuid või lõppeva töölepinguga inimesi on Interneti baasides minimaalselt, suurem osa on siiski oma ala head spetsialistid, kes ei kipu iga päev uut töökohta valima, kuid on alati valmis paremateks pakkumisteks.

Kolmandaks ei tule Interneti töövahendusteenuseid kunagi vaadelda kuiva andmebaasina, sama tähtsate osadena lisanduvad siia tööpakkumiste avaldamine, tööpakkumiste otsepostitus jne.

Autor: Jüri Kaljundi

Hetkel kuum