• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  SEBi huvi tõstab Ühispanga aktsiat

  Optiva Panga maakler Sulev Raudsepp lausus uudisteagentuurile Reuters, et aktsia hinnatõusu taga on Ühispanga tuumikomaniku Svenska Enskilda Bankeni (SEB) huvi.
  Hansapanga maakler Mattias Mustonen lausus, et SEBil on huvi Ühispanga aktsia vastu, kuid tõenäoliselt ta enam ise turul ostuordereid ei anna. SEBi huvi on osta suuremaid tükke, kuid müüjaid oleks turul praegusest hinnast 20% kõrgemal tasemel, rääkis Mustonen. «Tõenäoliselt teeb SEB omavahelisi kokkuleppeid suuremate Ühispanga aktsionäridega,» lisas Mustonen.
  Kuna Ühispanga aktsiale on tehtud vähe ostuoptsioone, on aktsia üks kergemini liigutatavaid aktsiaid turul, rääkis Kawe Kapitali varahalduse direktor Kristjan Hänni.
  Hänni sõnul võib muutusi pangas tulla pärast seda, kui SEB on omandanud 50% Ühispangast. «Bilansimahult teenib Ühispank suhteliselt vähe kasumit ja ükski investor ei kannata seda olukorda pikka aega välja,» lausus Hänni.
  Reutersi andmetel kuulub SEBile 47,2% Ühispanga aktsiatest. Eesti Pangalt on SEB saanud loa 50,1% aktsiate ostuks.
  Hänni sõnul on SEB valinud õige strateegia, ostes aktsiaid tasapisi madalalt hinnatasemelt kokku. «Kui ta niimoodi kontrolli pangas enda kätte saab, siis au ja kiitus talle,» lisas Hänni.
  Läti majandusleht Dienas Bizness kirjutas eile, et Unibanka 50,4% aktsiate omanik SEB peab tegema väikeaktsionäridele ostupakkumise. Aktsiate väljaostmise kohustuse sätestab väärtpaberituru järelevalvekomisjoni kinnitatud ja 24. septembril jõustunud kord.
  Eesti uues väärtpaberituruseaduses sätestatakse samuti väikeaktsionäridele ostupakkumise tegemise nõue. Väärtpaberiinspektsiooni peadirektor Marek Mägi on varem avaldanud arvamust, et uus seadus võiks kehtima hakata 2001. aastast.
  «Kui SEBil on strateegiline kava jätkata pikaajaliselt Baltikumi regioonis tegutsemist, oleks majanduslikult mõttekas kasutada praegust madalat hinnataset ja depressiivset olukorda turul ning omandada nii Unibanka kui Ühispank,» ütles Hansa Investmentsi peaanalüütik Toomas Reisenbuk.
  Mustoneni sõnul ei näe ta konkreetset põhjust, miks SEB peaks ostma kogu Ühispanga, kui Baltimaadest ainsana Eestis seadused seda ei nõua. «Samas, SEBi käitumine turul on ettearvamatu,» möönis Mustonen.
  SEBi tütarfirma SEB Baltic Holdingu juhataja Mats Kjaer on varem kinnitanud, et SEB jätkab Balti turgudel aktiivset tegutsemist ja tahab suurendada oma osalust kõigis kolmes pangas üle 50%.
  SEBile kuulub lisaks osalustele Unibankas ja Ühispangas Vilniuse Pangast 42 protsenti.
  Ühispanga aktsia oli eile Tallinna börsil enimkaubeldud, 21 tehingus vahetas omanikku 132 431 aktsiat ning tehingute kogukäive oli veidi üle 3 mln krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tanel Kandle: auk preservatiivi, sott näkku
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Enefit Greeni aktsionärid kinnitasid dividendi
Täna toimus Enefit Greeni aktsionäride koosolek, kus kinnitati 0,151 eurone dividend, selgub börsiteatest.
Täna toimus Enefit Greeni aktsionäride koosolek, kus kinnitati 0,151 eurone dividend, selgub börsiteatest.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus IT-minister, aasta reklaamiagentuur ja revolutsioon tervishoius
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
Eesti saab leevendada inflatsiooni mõju, hinnatõusu ennast pidurdada on raske
Kuivõrd inimeste ostujõust viiendiku, vaesematel isegi kolmandiku viinud hinnatõus on põhjustatud peamiselt Eestist väljaspool tekkinud põhjustest, napib ka võimalusi, kuidas seda siin kohapeal pidurdada.
Kuivõrd inimeste ostujõust viiendiku, vaesematel isegi kolmandiku viinud hinnatõus on põhjustatud peamiselt Eestist väljaspool tekkinud põhjustest, napib ka võimalusi, kuidas seda siin kohapeal pidurdada.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.