7. oktoober 1999 kell 22:00

Küberrünnak USA arvutivõrkudele tuli Venemaalt

Michael Vatis kergitas loori enam kui aasta aega kestnud uurimiselt ja ütles, et sissetungijad varastasid «mittesalajast, aga siiski väga delikaatset infot peamiselt kaitsetehnikat puudutavate uurimistööde kohta».

Uurimisest koodnimega Moonlight Maze (Kuupaiste Labürint) võtavad NIPC kõrval osa teised USA föderaalagentuurid. Samas ei soovinud Vatis öelda, kas rünnakud jätkuvad.

Ajakiri Newsweek kirjutas 20. septembril, et küberrünnaku autorid on Vene Teaduste Akadeemiast, «valitsuse toetusel tegutsevast organisatsioonist, mis teeb koostööd riigi tähtsaimate sõjaväelaboritega.» NW ütles luureallikatele viidates, et info hulgas võis olla salajasi USA mereväekoode ja teavet raketijuhtimissüsteemidest.

Autor: BNS

Hetkel kuum